HABER: Abdulah Bozkurt

Sporcu Elif Numanoğlu, karantinanın ilk günlerinde evin etrafında sert zeminde koştuğunu ama bunun tendonlarına iyi gelmediğini, hatta karantina öncesi başlayan sakatlık sürecini daha da uzattığını ifade etti.  Bunun üzerine Yalova Atakent hastanesinde bir ortopedi doktoruna göründüğünü, karantina zamanı bir de sakatlıkla mücadele ettiğini ama pes etmediğini belirten Elif Numanoğlu, doktorun önerisiyle kemikler için uygun olan kolajeni kullanmaya başladığını ve aynı zamanda kalf kaslarına masaj yapıp yalınayak çim pistte koşarak kendini tedavi ettiğini söyledi.

Pandemi sürecinde Yalova Atatürk Stadyumu’nun açık olduğunu ve çim pistin olduğunu öğrenince çok mutlu olduğunu söyleyen Elif Numanoğlu, ülkesini uluslararası yarışlarda temsil edebilecek seviyelere gelmek için çok çalışacağını söyledi.

Yalovalı sporcu Elif Numanoğlu henüz 25 yaşında, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu ve aynı zamanda ODTÜ’de Beden Eğitimi ve Spor Bölümü’nde yüksek lisans yapıyor. Eğitim süreciyle ilgili olarak, başka bölümden geçiş yaptığı için ekstra bilimsel hazırlık derslerini ve bölüm derslerini tamamladı. Şuan tezini tamamlama sürecinde.

Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan Elif Numanoğlu, “Koşu benim için her şey, büyük bir tutku. Yurt dışında hem mesleğini yapıp hem de patika koşularında çok başarılı ve güçlü olan kadınlar var. Onları örnek alıyorum, merdiveni gökyüzüne dayadım” şeklinde konuştu.

Elif Numanoğlu, antrenmanlarını ve koşu yarışlarını “@sherunsforever” isimli instagram hesabından aktif olarak paylaşıyor.