Yalova Belediye Meclisi Ağustos ayı birleşimi Vefa Salman başkanlığında, Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Salman, revizyon planıyla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. Planın Eylül ayında görüşüleceğini belirten Salman, ““Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar var. Bu plan aslında 3 aydır hazır durumda. Sanki riyasetten kaynaklanan nedenlerden dolayı ötelendiği algısı kuruluyor. Toprak Koruma Kurulu’nda bir bölgeyle ilgili bir görüş yazısı geldi. O geldi, gelmedi. Gelmezse o bölgeyi plan dışı bırakıp Eylülde belediye meclisinde bu imar planını görüşeceğiz. Kimse yanlış yargıyla hareket etmesin. Benim belediye meclisine güvenim tamdır. En iyi kararları alacağına inancım tamdır. Komisyon çalışmıştır. Sivil toplum örgütleriyle de görüşmüşlerdir, fikirleri alınmıştır” dedi.

Salman, revizyonda herkesin gözlerine merkeze çevirdiğini belirterek, “Herkesin gözü Yalova merkezde. Planda Yalova merkezde hiçbir şekilde imara açılacak yer yok arkadaşlar. Mahkeme kararıyla bozulan yerin düzeltilmesidir amaç. 1/50 binlik planı bizim revizyon planımızdan çok çok daha önemli. Yalova’nın geleceği 1/50 binlik planda yatıyor” diye konuştu.

“Tonami Meydanı’na şehitler anıtı”

Salman, Tonami Meydanı’nda yapılan düzenlemeyle bölgede yapılması planlanan otele kıyak geçildiği iddialarına ise, “Dörtyol’da yapılan kavşakta. İstanbul Caddesi çıkışında karayolları geniş bir alan bıraktı. Proje yapılırken biz eksik gördüğümüz yerleri ilettik. Bir kısmını kabul ettiler bir kısmını etmediler. Sanki orada 6 kat otel imarının geleceğini biliyormuş gibi o yolla konuyu eşleştirmeye çalışan bazı kendini bilmezler var Yalova’da. Proje karayollarının birkaç yıllık projesi. Biz burada şehitler anıtı yaptıracağız. Orada şehitlerimize yakışır bir anıt yapacağız” diye konuştu.

Birleşimde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hibe olarak su tankeri alınması kabul edildi. Bunun yanı sıra 3 su deposu yerinin kamulaştırılması için riyasete yetki verildi.

“Cumhuriyet Meydanı’nın adı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı” oldu

Meclis gündemine AK Parti grubunun talebiyle ek gündem olarak işlenen Cumhuriyet Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü. Konu hakkında meclis üyeleri görüşleri alındı. Meclise verilen kısa aranın ardından teklif oybirliğiyle kabul edilerek Cumhuriyet Meydanı’nın isminin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirildi.

 HABER: BARIŞ GÜR