Hepsiburada, Katar Kalkınma Fonu’nun (Qatar Fund for Development) katkılarıyla, Innovatıon for Development ve Spark paydaşlığında hayata geçirilen “Girişimci Kadınlar Covıd-19’a Meydan Okuyor!” projesi ile yaklaşık 1000 kadının işlerinde katma değer yaratacağını belirtiyor.

Eğitim ve hibe desteği

Proje kapsamında toplam 9 dalda eğitim ve 19 dalda mentörlük fırsatı sunuluyor. 1 yıl sürecek olan; marka, patent, e-ticaret, finans, iletişim, girişimcilik eğitimlerinin yanı sıra kadın kooperatiflerine demirbaş alımı ve hibe desteği de sağlanıyor.

Projeye Türkiye’nin her bölgesinden seçilen kooperatifler katılıyor. Bu eğitimlere her kooperatiften belirlenen üyeler katlıyor. Eğitimlerin amacı kadın kooperatiflerindeki üyelerin bireysel gelişimini sağlamak ve üretilen ürünlerin pazar payını artırmak.

Projeye dahil olan Altınova ve Beldeleri Kadın Girişim Kooperatifi Başkanı Yasemin Fazlaca,3 aydır yoğun şekilde devam eden ve uzun süre de devam edecek olan mentörlük ve e-ticaret eğitimlerimiz çok verimli geçiyor. Bu kadar değerli eğitimleri bizlere sağladığı için Innovation for Development (I4D)-Spark iş birliğine sonsuz teşekkürler” dedi.