Programlarsaat 10:45’de protokol üyelerinin de katılımıyla resmi tören ile başlayacak. Çelenk koyma, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirecek. Konuşma sonrasında YAFEM ekipleri, halk oyunları gösterilerini sunacak. Kent Müzesi’nde düzenlenen ‘Yalova Fotoğrafları Sergisi’nin açılışı ise 11:30’da yapılacak. Daha sonra Başkan Salman, Smolyan, Suwon, Batum, Travnik, Hasavyurt, Mahaçkale ve BadGodesberg kentlerinin başkan, heyet ve temsilcilerinin ziyaretlerini kabul edecek.

Kortej Yürüyüşü ve Cengiz Kurtoğlu Konseri Yapılacak

Yalova’nın kurtuluşunun 96. yıldönümü sebebiyle kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Saat 20:30’da deprem anıtı önünden Edirne Belediye Bandosu eşliğinde başlayacakkortej yürüyüşü ile belirlenen güzergah üzerinden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına gidilecek. Kortej yürüyüşünün ardından da saat 21:30’da15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Cengiz Kurtoğlu konseri yapılacak.

20 Temmuz Perşembe günüde Yalova Belediye Başkan Vefa Salman, Suwon Belediyesi ile Kardeş Şehirler Parkı’nda yapılacak ağaç dikme törenine katılacak.

“Tüm Halkımızı Etkinliklere Davet Ediyorum”

19 Temmuz Yalova’nın en önemli günü diyen Belediye Başkanı Vefa Salman; “Kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü nedeniyle gün boyu birçok etkinlik düzenleyeceğiz. 10:45’teki tören, 20:30’daki kortej yürüyüşü ve 21:30’daki konser bizler için önemli. Halkımızın da bu etkinliklere yoğun katılım sağlaması kentimizin en önemli günü olması dolayısıyla bu güne daha da anlam katar. Halkımızı yapılacak tüm etkinliklere davet ediyorum” dedi.