Yalova İli Merkez İlçesi Bahçelievler Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, imar planında "eğitim alanı" fonksiyonunda ayrıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı taşınmaz Kültür Bakanlığı tarafından 17/03/2020 tarihli onayı ile Yalova Spor Lisesi olarak hizmet vermek üzere onaylandı.

İlgili alana Spor Lisesi yapılmak üzere Bağışçı Yalova Group ile Yalova Valiliği arasında düzenlenen anahtar teslimli (saha tanzimli ve çevre düzenlemesi dahil) Spor Lisesi yapımına ilişkin protokol Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un ilimize ziyareti sırasında imzalanmıştı.

“Spor Lisesi tüm Yalova’mıza hayırlı olsun”

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun: “Spor Lisesi ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü ile arsa tahsisi konusunda yapılan yazışmalar neticesinde talebimiz olumlu sonuçlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 21 yıllığına kiralanmasına ve üzerine Spor Lisesi yapılmasına karar verilen izin verilen arsa ile Yalova İli Spor Lisesi’ne kavuşacak. 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılında inşaatına başlanılması planlanan Spor Lisesi tüm Yalova’mıza hayırlı olsun.

Yalova’mızın ortaöğretim düzeyindeki eğitim ihtiyacını karşılamak ve eğitim alanındaki alt yapımızı güçlendirecek Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi gibi nitelikli kurumlar Yalova’da eğitim çıtasını yükseltecek, gençliğimizi ve geleceğimizi güçlendirecektir. Böylelikle öğrencilerimizin tercih edebileceği okul türlerinin tamamı kazandırılmış oldu” dedi.

“Yalova’da spor alanında nitelikli öğrenciler yetişecek”

Yalova Spor Lisesinin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde inşaatına başlanacağını söyleyen Müdür Tosun, “Yalova Spor Lisesinde artık spor alanında nitelikli sporcu insan yetiştirilecek ve yönlendirilecektir. Yalova’da spor alanında nitelikli öğrenciler yetişecek. Bilindiği üzere Spor Liselerinde öğrencilere Beden Eğitimi ve Spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırılarak bu alanda nitelikli insan yetiştirilmesi yönünde eğitim öğretim faaliyetleri yürütülüyor. İnşallah Yalova’da açılacak olan Spor Lisesi marifetiyle çocuklarımız erken yaşta spora yönlendirilecek, bu sayede yetenekli öğrenciler keşfedilerek kendi branşlarında uzmanlaşarak başarılı olacaklardır. İnanıyorum ki burada yetişecek sporcular ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek düzeyde olacaktır” diye konuştu.