Kandemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Meclisinde sunulan önergede Ak Partili Meclis Üyeleri’nin red kararı vermesi ile belediyenin 15 milyon TL kredi almasının önü kapanmıştır. Basından bildiğimiz kadarıyla istenilen kredinin şirket alacakları ve Yaski’ye ödenecek olduğunu biliyoruz. Bu borçların ödenmesi ile doğrudan alakalı ise kredi önergesine meclis olur yönünde karar vermeleri gerekirdi. Aksi halde firmalar ödemelerini alamadığı taktirde iş piyasasının yavaşladığı bu dönemde işçi, personel çıkarmalarına neden olur. İşsizlik oranının artması kaçınılmaz olur. Meclis zamanında doğru hamleler yapabilseydi belki de şuan bu krediye ihtiyaç olmayabilirdi. Meclisin asli görevi yol tıkama değil, üretme odaklı olmalı ve projeler geliştirmelidir.

Diğer taraftan ise Yalova Belediyesi bu borçlanmaların kimlere ve nasıl yapıldığını, ihale süreçlerinin de nasıl yapıldığını kamuoyuna şeffaflıkla açıklamalıdır.

Ayrıca sezonun tam ortasında sahil bandında ki iş yerlerinin çıkmalarının yıkılması için tanınan süre çok kısadır. Esnafın en hareketli iş yapacağı dönemde böyle bir kararın uygulamaya geçmesi kanımca yanlıştır. Bu uygulama doğrudur fakat zamanlama yanlıştır. Sezon sonuna bırakılması gerekmektedir. Zira bu çıkmaların yapımına müsaade eden Yalova Belediyesi değil miydi?

Gerçek amacımız Yalova ise parti gözetmeksizin kurumları işler hale getirmeliyiz. Bundan sonrası için Yalova Belediye Meclisinde ki üyelerin ve partilerinin daha hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.”