Akkök Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Dördüncü “Akrilik elyaf depolanmış olan Mamul Ambarı’nda çıkan yangına, teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir ve yangın saat 13.45 itibariyle kontrol altına alınmıştır” dedi.

  Yangının elektrik kontağından kaynaklanan bir sebep ile çıktığını düşündüklerini ancak kesin sonucun incelemeler tamamlandıktan sonra ortaya çıkacağını, tamamen kontrol altına alınan yangına neden olan unsurların yetkililer tarafından araştırılmaya devam ettiğini belirtti.

  Akkök Şirketler Grubu CEO’su Ahmet Dördüncü, Aksa’da üretimin 28 Ocak 2013 tarihi itibariyle normal zamanlamasında devam edeceğini söyleyerek, üretim hattının etkilenmediğini belirtti.  

  Dördüncü; “Öncelikle bir can kaybı yaşanmadığını ve yaralı personel bulunmadığını, yangının ambarın tekstil sektöründe kullanılan akrilik elyaf bulunan kısmında meydana geldiğini belirtmek isterim. Tesisin diğer kimyasal madde depolayan ve işleyen kısımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.  

  Dolayısıyla kimyasal bir etki söz konusu değildir. Yetkili birimlerin fabrikada ve çevrede yaptığı ölçümler sonucunda iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatta belirtilen sınır değerlerin altında değerler tespit edilmiştir ve ne çevre için ne de Yalova halkı için hiçbir tehlike bulunmadığı uzmanlar tarafından belirtilmiştir” dedi.

  Dördüncü sözlerini; “Maddi hasar tespit çalışmalarına başlanmış olmakla beraber, hasara uğrayan mamul, bina ve ekipmanlarla ilgili sigorta poliçeleri bulunmaktadır.

  Gün boyu yangının çıktığı ilk andan bu yana bizlere her türlü desteği sağlayan Yalova Valisi ve Yalova  Belediyesi’nin yanı sıra çevre illerden desteğini sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve tüm yerel kuruluşlara canı gönülden teşekkür ederiz. Ayrıca, çevre fabrikalar ilk andan itibaren hiçbir desteklerini esirgememiştir. Herkese teşekkürü borç biliriz” şeklinde bilgilendirdi.

Haber: Halil Fidan