15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; Yalova Valisi Muammer Erol, İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dr. Uğur İnan, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Muhammed Edib Özyılmaz, Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz ve gönüllüler katıldı.

Yalova Valisi Muammer Erol yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“İzmir'imizde büyük bir deprem faciası yaşadık. Mağdur konumda olan, evleri yıkılan, zor şartlarda yaşayan kardeşlerimize de Yalova olarak bir el uzatmak istedik. Burada İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız, hep beraber el ele vererek güzel bir organizasyonla Yalova'nın İzmir'e elini bir şekilde uzatmış oluyoruz. Bütün ilçelerimiz ve merkezdeki vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Tekrar emeği geçen İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, başkandan, gönüllüsüne kadar, kamu görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etmek isterim. Allah bu tür afetleri toplumumuza yaşatmasın diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Yalova Valisi Muammer Erol'un yaptığı konuşmasının ardından, İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından yapılan duaların ardından, yardım tırı İzmir'e yola çıktı.