Yalova Sportif Faaliyetler Derneği’nin düzenlediği programa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Altınova Erzurumlular Derneği Başkanı Ferman Durmaz ve daha birçok davetli katıldı.

   Yalova Sportif Faaliyetler Derneği Başkanı Cevdet Yıldız, “Yalova Sportif Faaliyetler Derneği kısa süre içinde Yalova’da sporun gelişmesinde genç neslin daha ileri seviyelere ulaşması için kurulan bir dernektir. Daha önce mastırlar, veteranlar kategorisinde mücadele ederken arkadaşlarımızla düşündük, gençlerimizi sokaktan kurtarmak için ne yapabiliriz, Yalova’mıza nasıl faydalı olabiliriz diye düşünürken tabii diğer illerin tüzüklerini de inceleyerek böyle bir derneği kurma gereksinimi kurduk. Sayenizde derneğimiz bu günlere geldi” dedi.

Yıldız, “ampute takım kurmak istiyoruz”

  Yıldız, “Derneğimiz ufak yaştaki çocuklarımızı spora kazandırmak amacıyla spor okulları açmak, mastırlar ve veteranlar yani belli yaşa gelmiş, bizim yaşımız geçti, biz artık yapmayalım, demeyi önlemek için derneğimizi kurduk. Amaçlarımızdan bir diğer ampüte bir takım kurmak. Yalova’da sakat çocuklarımız var, inşallah başarılı oluruz. Genç kızlarımız var; onları da spora yönlendirmek, spor ahlakıyla tanıştırmak için mücadele içerisindeyiz. Tabii bunları yapmak belli bir maddi güç gerekiyor. Bizim derneğimiz bir hemşeri derneği değil, diğer derneklerin aidatları, belli bir gelirleri var; ama bizim öyle bir durumumuz yok. Başkanımızın kapısını çalıyoruz, diğer büyüklerimizin kapısını çalıyoruz. Belediye Başkanım burada sağ olsun, sizlerin huzurunda bir takım isteklerimiz olacak. Zaten Başkan’ıma dedim, senin adına dernek üyelerimize söz verdim, Başkanım,‘Senin sözün de benim kabulümdür’ dedi. Burada huzurlarınızda bir isteğim daha olacak. Derneğimiz için yer lazım, derneğimize gelir getirecek, lokal türü olabilir, bu toplantıları düzenleyebileceğimiz güzel bir yer lazım. Bunu yaparken de yüzünüzü kızartmayacağız. 31 Mart’tan sonra kapınızı aşındıracağız inşallah. Başkan’ımıza Allah sağlık sıhhat nasip etsin, onu hep bu güler yüzü ile aramızda görmek istiyoruz.

   Takımlarımı turnuvalara gidiyor, bu turnuvalarda destek bekliyoruz. Bunu da esirgemeyeceğinizi biliyoruz.

   Seçimlerin ülkemize, Yalova’mıza hayır getirmesini niyaz ediyorum. Seçimin arkadaşlık, dostluk içinde geçmesini istiyoruz. Biz Başkanımızı seviyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

   Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “İki gün önce bir operasyon geçirdim ve hala etkisi üzerimde ama güzel olan tarafı şu doktor bir gün hastaneden çıkarmadı, bir gün de evde istirahat et dedi. İlk kez bugün çıktım. Böyle aile ortamı, çoluk çocuk içinde olmaktan ben de mutlu oldum, sağ olun” dedi.

Salman, “Milletin derdi seçim değil; milletin derdi geçim”

  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, göreve geldiği günden bugüne yapacaklarını kısaca ifade etti. Bir 5 yıl daha istedi; ama bu sefer Belediye Meclisi ile istediğini de belirten Salman, “Göreve geldiğimizden beri hiç kimseyi A Partili, B Partili diye ayırmadan Yalova’ya şuradan gelmiş buradan gelmiş diye bakmayan, zenginmiş fakirmiş ayırmadan, kadınmış erkekmiş ayırmadan hak hukuk içerisinde davrandık.

   Milletin derdi seçim değil, milletin derdi geçim, çünkü seçim öncesinin bu kadar kötü olduğu bir dönem benim bildiğim kadarıyla hiç olmadı. Seçimden sonra ekonominin ne getireceğini kimsenin kestirmesi de mümkün değil. Biz önce ekonomik olarak bu kenti güçlendirmek, sektörel bir kimlik bulmak zorundayız.

Salman, “Belediye Meclis listeme de oy istiyorum”

  Başkan Salman, “Geçen dönem azınlıkta olmaktan dolayı, 8- 10 tane hizmet odaklı, yatırım noktasında çok sıkıntı çektik. Oy çokluğuna geldi mi aleyhte çıktı. Bundan Yalovalılar etkilendi. Anlattık, anlamadılar. Onun için Sadece Belediye Başkanlığına değil, Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma da, Belediye Meclis listeme de sizlerden oy istiyorum. Göreceksiniz bir beş yıl sonra Yalova sadece Türkiye’nin değil, dünyanın parmakla gösterilen kentlerinden bir tanesi olacak” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter