YASİAD’ın yeni binasında gerçekleşen iftar yemeğine, Yalova Aktif Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Birol Önderoğlu, YASİAD Başkan Yardımcısı Burhan Karagözlü, YASİAD Genel Sekreteri Kadir Çeliktürk,  YASİAD’ın Yönetim Kurulu üyeleri, Fatih Gürbüz, Ercan Koç, Barış Uzuneser, Nuriye Özkanoğlu, YASİAD Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Halis,  Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ayhan Polat ve basın mensupları katılım sağladı.

      İftar yemeğinden sonra açılış konuşmasını, YASİAD Genel Sekreteri Kadir Çeliktürk yaptı.

YASİAD Genel Sekreteri Kadir Çeliktürk, ‘Yalova basınımızın çok değerli mensupları, öncelikle iftarımıza geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. 24 Temmuz Gazetecilik ve Basın Bayramı’nı geçte olsa tebrik ederim. YASİAD olarak, istedik ki Yalova’mızın güzide basınıyla birlikte kaynaşıp, iftar yemeğinde buluşalım. Geçen yıl birinci iftarımızı yapmıştık. İnşallah her yıl birlikteliğimiz devam eder. Her yıl iftar yemeklerinde ve buna benzer etkinliklerde buluşma fırsatı buluruz ’dedi.

YASİAD hakkında bilgi veren Çeliktürk, ‘Yalova Aktif Sanayiciler İşadamları Derneği, (Yasiad) 2004 yılında Yalova’da kurulan ve il çapında çeşitli sektörlerden işadamlarının oluşturduğu bölgesel bir sivil toplum kuruluşudur. YASİAD bu gün 150 üyesi ile sanayicileri temsil ediyor. Derneğimiz, işlerini geliştirmek, büyütmek ve dış pazara açılmak isteyen üyelerimizi temsil edecek bir sivil toplum kuruluşu olmanın yanı sıra, ülkemizdeki ve bölgemizdeki sorunları gündeme taşıyarak çözüm önerileri üretmek ve ülkemizin hak ettiği yere ulaşması yolunda katkı sağlamak üzere kuruldu. Hedefimiz 190 üyeye ulaşmak’ dedi.

   Çeliktürk, ‘Faaliyetler olarak, bizim yurt içi yurt dışı iki faaliyetimiz var. Yurt dışı faaliyetlerimiz derneğimiz her ne kadar Yalova özelinde bir dernek olsa da, biz TUSKON çatısı altında derneğiz biz. TUSKON, Türkiye’de 175, dünyanın değişik 140 ülkesinde derneklerde, faaliyetler gösteren konfederasyon. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren işadamları derneklerinin çatı organizasyonu olarak faaliyet gösteriyor. Bir bilgi havuzu var. Nijerya’dan Filipinlilere kadar, Avustrulya’dan Rusya’ya kadar, 140 ülkede bizim gibi dernekler var. Oradan gidiş gelişlerle, bu ülkelerle koordinasyon sağlıyoruz. Diyelim ki, bizim üyemiz, Afrika’da bir ülkede yatırım yapmak istediğinde, biz çok kısa bir sürede, orada bazı bilgileri alıp, kendisine ulaştırabiliyoruz. Üyemiz, yurt dışına gitmek istediğinde, orada hava alanında karşılanıp, rehberlik hizmetlerine kadar, her konuda yardım alıyor. Böyle bir dernekçilik faaliyetimiz var. Önümüzdeki dönem, Afrika ve Azerbaycan’a geziler yapılacak. İlerleyen dönemde basın mensuplarının da Yalova’da özel ekonomik faaliyet adına, bu gezileri takip etmesini istiyoruz’ dedi.

       Çeliktürk’ten sonra kürsüye gelen Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, ‘Böyle bir organizeyle bizleri buluşturan YASİAD’a teşekkür ederim. İftar yemekleri bir araya gelip kaynaşmayı sağlar. Bu vesileyle burada olmaktan gurur duyuyorum’ dedi.

   Yalova Aktif Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Birol Önderoğlu, ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı ve Ramazan’ızı tebrik ederim. Bu iftar yemeklerine her yıl devam edeceğiz. Bunun yanı sıra bildiğiniz gibi Yüksek Seçim Kurulu tarafından ihale edilen ve yerel seçimlerde kullanılacak olan şeffaf seçim sandıkların ihalesine BENOPLAST olarak girdik ve ihaleyi kazandık. Bu yıl 350 bin adet seçim sandığı imal edilecek. Yaklaşık maliyetin 20 Milyon TL.
Dışarından görülebilecek şekilde şeffaf malzemeden üretilen sandıkların üzerinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) amblemi de yer alacak. Yalova ekonomisine katma değer sağlanacak’ ‘dedi.

 

Haber Foto: Gamze Yüksel