Çınarcık Gülkent ilkokulu 2/C sınıfı öğretmeni Hatice Gökten ve Yasin Yılmaz “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi öğrencilerine hediyelerini teslim ettiler.  Yavru Temalılara görevlerini hatırlatarak arıların, ekosistemin çeşitliliğine ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedeflediler.

Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi nedir?

Proje hakkında bilgi veren ilçe sorumlusu Yasin Yılmaz, “Proje çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitim, etkinlikler ve bilgilendirici bir web sitesinden oluşuyor. Bu çerçevede 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerini iki ders saatini kapsayan eğitimlerle buluşturarak, dünyadaki bitkilerin yüzde 80'inin polenini doğaya dağıtarak, yaşamın çeşitliliğinde büyük bir görev üstlenen arıların, yarınlarımız için önemi anlatılıyor. Yetişkinlere ise 30 ilde farkındalık stantları, 10 ilde Arıların İzinde bisiklet turları ve arılarvarsa.org isimli web sitesi ile ulaşılıyoruz. Üç yıl sürmesini planladığımız proje boyunca 50 ilde 46 bin 500’ü çocuk olmak üzere toplamda 70 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz.

20 Mayıs Dünya Arı Günü ve o haftayı kapsayan günlerde ise Yalova başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bolu, Eskişehir, Edirne, Erzurum, Diyarbakır ve Sivas’ta arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak için Arıların İzinde bisiklet turları düzenledik” ifadelerine yer verdi.