Basında Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Yavuz bu tür haberlerin ya bilgi eksikliğinden ya kasten yapıldığını belirtti. Tarihi yapıların istenildiği zaman tadilatı ve onarımı yapılamayacağını söyleyen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, “Bu tür tarihi yapıların istenildiği anda tadilatı, onarımı yapılamıyor. Tarihi yapıların restorasyonu ile ilgilenen, KültürTurizm Bakanlığı’na bağlı Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü var. Yalova, bu kurumun İzmit Bölge Müdürlüğü’ne bağlı. Bu kurumun izni olmadan tek bir çivi bile çakamayız”dedi.

 Belediye olarak, Yürüyen Köşk için kapsamlı bir restorasyon çalışmasını başlattıklarını söyleyen Yavuz, yapacakları çalışmayla Yürüyen Köşk’ün az 15 sene boyunca hiçbir  tadilata girmeyecek şekilde restore etmeliyiz. Yürüyen Köşk’ün restorasyonu için çalışmalarımızı başlattık.

Şubat’ın 7’sinde çalışmalarımız başlayacak ve yapılan çalışmalar Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na götüreceğiz. Kurul’dan onay alınırsa, en geç Nisan ayında Yürüyen Köşk’ün açılışını yapacağız. Yapacağımız çalışma sadece iç ve dış mekanla kapsamlı olmayacak, iskele ve Yürüyen Köşk’ün çevre sinide kapsayacak. Çalışma ekibimiz, tamamen bu işin uzmanı olan akademisyenlerden oluşacak.Bu çalışmamızın geç kalmasındaki neden, yaşanılan yazışma ve onay süreciyle ilgidir”diye konuştu. Haber-Fotoğraf: Halil Fidan