Yayla,”Yalova Merkez Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulunda yıllardır büyük bir fedakârlık örneği göstererek çalışan öğretmenlerimiz mahallenin de takdirini kazanmaktadır. Ancak çok fazla sayıda olmasa da öğretmenlere yönelik sözlü ve fiziki şiddet, bazen okul bahçesinde bazen de sınıflarda meydana gelmektedir.

  Öğretmenlerimiz sendikamızı ve diğer sendikaları arayarak şikâyetlerini dile getirmekte ve sorunun çözülmesi için gereğinin yapılmasını istemektedir. Geçen yıl ücretli bir öğretmenimiz veli tarafından darp edilmiş ve görevini bırakarak okuldan ayrılmıştır. Sendika olarak okula gittik. Vali yardımcımız Sn Ergün Güngör ve Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sn Mustafa Sami Akyol okula gelerek gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.”Dedi.

17 Eylül tarihinde bir bayan öğretmene karşı yapılan davranışın bardağı taşıran son damla olduğunu söyleyen Yayla,” Eğitim Bir Sen olarak yetkilileri son kez uyarıyoruz. Okulun bahçesinin girişinde bir güvenlik görevlisi görevlendirilmediği ve öğretmen arkadaşlarımızın güvenliğinin sağlanmadığı durumda her türlü eylemi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”Dedi.