“Yeni Yönetmelik çıktı”

"Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği" 11.10.2019 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı. Yeni Yönetmelik ile daha önce Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan bazı ölçü aletlerinin ilk, periyodik ve stok muayenesi Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) devir edilerek bu muayeneler TSE tarafından yapılacak.

Yalova Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından ilk, periyodik ve stok muayeneleri yapılan, Akaryakıt ve Lpg Sayaçları, Cng sayaçları, akaryakıt hacim ölçek kapları, motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde kullanılan cihazlar, hassas kütle ölçüleri, 5 kg dan yukarı kütle ölçüleri, ile maksimum kapasitesi 2000 kg üzeri olan otomatik olmayan tartı aletlerinin 11.10.2019 tarih ve 30915 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Su Dışındaki Sıvılar İcin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilendirilmiş olup adi gecen muayeneler TSE tarafından gerçekleşecek.

01 Ocak 2020 tarihinden itibaren bahsi gecen ölçü aletlerine ilişkin muayene başvurularının İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü yerine Türk Standartları Enstitüsüne yapılması gerekmekte.

Mezkur Yönetmelik Hükümlerine göre 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ölçme sistemleri ile motorlu taşıt lastiklerinin hava basıncı ölçümünde, kullanılan cihazların periyodik muayenesi yapılacağından; bu cihazlardan 01 Ocak 2019 tarihinden önce piyasaya arz edilmiş olanlar için 2020 yılı Şubat ayı sonuna kadar Türk Standartları Enstitüsüne muayene başvurusu yapılmadır.

“Kredi Kartıyla Ödenebilecek”

01 Ocak 2020 tarihi itibariyle bahsi gecen ölçü aletlerinin muayene işlemlerine ilişkin başvurular https://basvuruportal.tse.org.tr adresli başvuru portali üzerinden elektronik ortamda e-devlet şifresi ile yapılacak. Muayene ücretleri ise başvuru sırasında kredi kartından veya havale yöntemi ile tahsil edilebilecek.