Son olarak yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gemi İnşa Müteahhitleri Birlikteliği Mesleki Eğitim ve Dayanışma Derneği (GİMBİRDER) Başkanı Rüstem İnce’ye ziyarette buluna Yeniden Refah Partisi Altınova İlçe Başkanı Cengiz Kalyon, ekonomiden, istihdama işveren sorunları ve Yeniden Refah Partisinin Çözüm odaklı çalışmaları hakkında istişarede bulundu.

Kalyon, “Milli kaynak paketimiz ve ülkenin genel sorunları hakkında çalışmalarımız hazır!”

150 Milyar Dolarlık Kaynak paketi kitabı ve Ülke Sorunları ve çözümleri kitabı hakkında bilgi veren Başkan Kalyon, Ülke Sorunları ve Çözümleri hakkındaki kitabı İnce’ye hediye etti. Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın ‘Üreticinin, ekonominin her daim yanında olacağız’ sözlerini İnce’ye ileten Kalyon, en küçüğünden en büyüğüne üreterek ülkenin bu ekonomi ve faiz darboğazından çıkacağını aktardı.

İnce, “İşçi bulmakta zorlanıyoruz, sorunların çözümü için ilgili makamlar ile görüştük”

GİMBİRDER Başkanı Rüstem İnce nazik ziyaretleri ve Ülke Sorunları ve Çözümleri kitabı için Kalyon’ a teşekkür etti. Ülkede bir ilki gerçekleştirerek kurdukları dernek ile kendi sektörlerindeki sorunları çözebilmek için yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan İnce, “Kurduğumuz dernek ile sektörümüzde önemli bir sorun haline gelen Kalifiye işçi sorununu çözmek için uğraşıyoruz.

Bu konuda mesleki eğitim kursları açıp sektördeki kalifiye işçi eğitimleri gerçekleştireceğiz. Gemi inşası konusunda işlerimiz çok güzel ilerliyor. Çok fazla taşeron şirket var. Ciddi bir üretim yapılıyor ve istihdam gerçekleşiyor. Yakın bölgeden işçi temininde zorluk çektiğimiz için Türkiye’nin her türlü bölgesinden çalışmaya geliniyor. Fakat burada diğer önemli sorun da il dışından gelen işçilerin barınma ve sosyal konuda ihtiyaçları karşılanamıyor.

Zor şartlarda barınma sorunları çözülmeye çalışıyor. İlgili Makamlar ile görüşme yaptık. Bu konuda çözüm konusunda nasıl çözüleceği hakkında istişarede bulunduk. En kısa zamanda hem iş eğitimi hem barınma konusunda problemler çözüme ulaşırsa üretim konusunda çok ciddi ilerleme kaydedip, Ülke ihracatına katkı sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

Kalyon, “Ziyaretlerimiz görüşmelerimiz devam edecek”

Yeniden Refah Partisi Altınova İlçe Başkanı Cengiz Kalyon samimi geçen görüşme sonrasında İnce’ye tekrar teşekkür etti. İnce’ye dernek faaliyetlerinde başarılar dileyen Kalyon, sektörde olan sorunlar konusunda Yeniden Refah Partisi olarak ellerinden geldiğince destek olacaklarını ve ilgili makamlar ile görüşeceklerini iletti. Kalyon bu şekilde üretici ve ticaret erbaplarına ziyaret ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.