Yeniyol, mesajında şu sözlere yer verdi; “Bizi birbirimize yaklaştıracak, bize gönül yüceliği yaşatacak bir Kurban Bayramını daha idrak ediyoruz. Ne mutlu!

Küçük yaşlarımızdan itibaren büyüklerimiz bizlere, bir elin verdiğini diğer elin görmemesini, paylaşmayı da karşımızdakini incitmeden yapmanın önemli olduğunu öğretti. Büyüklerimizden aldığımız bu güzel mirasın yaşatılması, geleneklerimizin nesilden nesile aktarılması hepimizin öncelikli görevlerindendir.

Bu görev bilinciyle bayramın hoş görme temeline dayandığını asla unutmayalım. Zira gönlümüzü karartan bir azap gibi içimizde yaşattığımız dargınlıkların, küskünlüklerin dayanılmaz yükünden kurtulmak için bulabileceğimiz en büyük fırsattır bayram…

Böyle yaparsak Yahya Kemal’in:

“Dili bir, gönlü bir, imanı bir insan yığını,

Görüyor varlığının bir yere toplandığını”

diyerek anlattığı bayram sabahının o kuşatıcı iklimini daha iyi anlayabiliriz. Böyle yaparsak kurbanın da, bayramın da, Hakk’a, hakikate, güzele ve doğruya yani Allah’a yakın olma arayışı olduğunu kavrayabiliriz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan, yaklaşık 7 aydır ülkemizi de olumsuz etkileyen Koronavirüs salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da alıştığımız bayramları yaşayamayacak olsak da bayram heyecanımızı yitirmeyelim.

Bu temenniler içerisinde Milli Eğitim camiamızın, veli ve öğrencilerimizin, Kurban bayramını en kalbi duygularımla kutluyor; bu mübarek günlerin milletimize ve gönül coğrafyamıza iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum.”