Müdür Dr. Abdülaziz Yeniyol, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bazı tarihlerde hayat susar, insan sükut eder, acı dile gelir; yalnızca felaket seslenir. 17 Ağustos 1999 tarihinde olduğu gibi...

Bu tarih binlerce insanımızın can verdiği, manevi anlamda tarifsiz acıların yaşandığı, milletçe yüreğimizi derinden yaralayan ve asrın felaketi olarak anılan Marmara Depremi, hafızalardaki yerini bütün tazeliği ile korumaktadır.

Devlet ve toplum olarak en büyük sorumluluğumuz, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak, ülkemizin aktif bir deprem kuşağında üzerinde bulunduğu gerçeğini göz önünde bulundurmak ve gerekli önlemleri almaktır.

Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanması kaçınılmazdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze düşen görev, öğrencilerimize deprem bilinci kazandırarak, yaşadıkları coğrafyanın deprem bölgesi olduğunu unutturmama ve depremle yaşamasını öğretmektir. Aynı zamanda yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır.

Okullar, özellikle doğal afetlere karşı toplumun bilinçlendirilmesi ve hazır hale getirilmesinde öğrenciler, aileler ve toplum arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Biliyoruz ki, ancak eğitim yoluyla, farkındalık ve hazırlıklı olma seviyesi tatmin edici bir düzeye ulaştığında, doğa olaylarıyla, afet ya da felaket haline gelmeden birlikte yaşamayı öğrenmiş olacağız.

Bu vesileyle; böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum."