“Milletlerin tarihinde öyle günler vardır ki üzerinden yıllar geçse de ilk günkü heyecanını ve ehemmiyetini muhafaza eder. İstiklali genlerine kodlamış aziz milletimiz; birlik, bütünlük ve dirlik içinde kenetlenerek, kendisine pranga vurmak isteyenlere İstiklal Harbi ile gereken karşılığı vermiş ve bu toprakları vatan kılmıştır.

“Çocuklarımıza duyulan sevgi, güven ve inancın bir ifadesidir”

Her daim devlet kurma kabiliyetinde olan aziz milletimiz, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" şiarıyla 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile bir kez daha iradesini ortaya koymuştur. Ulusumuzun milli egemenlik ile taçlandırdığı bu eşsiz zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi asla bir tesadüf değildir. Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza duyulan sevgi, güven ve inancın bir ifadesidir.

“Çocuklarımız, istikbalimizin en güçlü teminatıdır “

Onun içindir ki gerek ülkemizin gerekse dünyanın içinden geçmekte olduğu bu zor dönemde milletimizin duası, kuvvet kaynağı, sınırsız hayali olan çocuklarımız, istikbalimizin en güçlü teminatıdır. Bu dönemde öğrencilerimizin gayretine, umuduna ve inancına şahitlik etmekten büyük bir kıvanç duyuyorum.

İnanıyorum ki iyiliğin ve merhametin; sevginin ve saygının hâkim olduğu bir dünya ideali, birlikte hayal eden, birlikte çalışan, birlikte yorulan, üreten ama asla vazgeçmeyen çocuklar sayesinde gerçekleşecektir. Evlatlarımız gülen gözleri, şen kahkahaları bu topraklarda daim olsun.

“Hayalleriniz bu ülkeyi yıldızlara taşıyacak”

Sevgili Çocuklar, Sizler bu ülkenin yarını, umudu en güzel rüyası, en büyük zenginliğisiniz. Gelecek tasavvurlarımızın başköşesinde, en büyük hayallerimizde ve dualarımızda sizler varsınız. Aklınıza, fikrinize ve yüreğinize güveniyoruz. Bu toprakların dünyaya ilham veren maddi ve manevi hazinesine sahip çıkacak ve yaşatacak olan sizlersiniz. Hayalleriniz bu ülkeyi yıldızlara taşıyacak.

Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha hürmetle ve rahmetle yâd ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize, hepimize kutlu olsun."