Yeniyol’un mesajı şu şekilde; “Tarihimizi şerefle yazan Kahraman Gazilerimiz,

Bizler, tarihini şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıklarıyla yazmış kahraman bir milletiz. Bugün millet olarak onurlu, izzetli bir duruş ortaya konuluyorsa sizler sayesindedir.

Türk tarihinin şanlı mazisi, şehitlerimizin kanları, gazilerimizin hatıraları ile yazılmıştır. Şehitliğin ve gaziliğin hiçbir paye ile karşılığı yoktur. Onların mükâfatı Yüce Allah’ın (c.c) kutsal kitabımızda buyurduğu gibidir:

“Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.”

Güçlü Türk milleti olarak 1071 Malazgirt Zaferiyle başlayan Anadolu’ya girişimizden bugüne “Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” anlayışıyla milletimiz bin yıldır bu topraklarda mücadele ediyor. Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi yedi düvele karşı mücadele eden milletimiz 15 Temmuz’da da hain örgüte karşı gereken destansı cevabı vermiştir.

Millet olarak, vatanına karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, 15 Temmuz direnişinde yaşanan destanları ve o ruhu iyi anlatarak, aziz vatanımızın kıymetini öğretmek için üzerimize düşeni yapacağız. Böylelikle tarihini ve değerlerini özümseyen evlatlarımız, daha büyük işler yapmak için çıkacakları yolda geçmişten aldıkları dersle geleceği teminat altına alan bir nesil olacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ ün “Müşir ve Gazi” unvanın verilişinin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’e ve onun silah arkadaşlarına, asırlardır bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir; kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.”