"Meslek okullarımız son yıllarda çok ciddi bir atılım sağladı"

Konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek başlayan, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol: "Değerli Arkadaşlar, salgın dönemi meslek okullarımız için büyük bir milat oldu. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu birçok malzemeyi çok seri bir şekilde üreterek hem ülkemizin bu konudaki ihtiyacı karşılandı hem de ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlandı.

Okullarımızın üretimden elde ettiği gelir, son iki yılda yüzde 100 artarak 2020 yılında 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaşmıştı. Covid-19 salgını nedeniyle okulların uzun süre kapalı olmasına rağmen bu yılın ilk 8 ayında ise katkı, 300 milyon liraya ulaştı. Salgın döneminde ilimizde de ciddi anlamda bir üretim sağladık.

Salgın döneminde ilimizin, resmî kurumlarımızın ve okullarımızın ihtiyaç duyduğu birçok malzemeyi kendi okullarımızda üreterek büyük bir ihtiyacı karşılamış olduk. Salgın döneminde ve diğer dönemlerde meslek okullarımızdaki özverili çalışmaları bizzat yerinde gördük. Yapılan işler ve ortaya çıkarılan eserler takdire şayandır. Bu başarılı çalışmalardan ötürü sizlere ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

"Tüm öğrencilere farklı branşlarda eğitim vereceğiz"

Önümüzdeki süreçte de mesleki eğitimdeki eğitim, üretim, istihdam döngüsünü güçlendirerek okullarımızdaki üretim kapasitesini artıracağız. Amacımız meslek okullarımızı büyük birer üretim merkezi haline getirmek.  Biliyoruz ki gelişmiş ülkelerin çoğu mesleki eğitime verdiği önem ile ayaktadır. Bizde bu alanda ilerlemeye devam edeceğiz. Geçen yıl "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okul öğrencilerimize resim, müzik ve spor alanında eğitimler verdik. Bu yıl meslek öğrencilerimizin tümüne yönelik resim, müzik ve spor alanında eğitim vermeye devam edeceğiz." Açıklamasında bulundu.