Müdür Yeniyol’un mesajı şu şekilde;

Saygıdeğer Velilerimiz, Yeni Eğitim Öğretim yılı İstiklal Marşı'mızın okunması ve eğitim camiamızın özlediği neşe kaynağı olan zilimizin çalmasıyla başladı. Yalova eğitim camiası başta olmak üzere herkese hayırlı olsun.

Pandemi sürecinin başladığı ve yüz yüze eğitime mecburiyetten ara verdiğimiz Mart ayından bugüne kadar geçen zamanda önceliğimiz; en değerlilerimiz olan öğrencilerimizin sağlığı ve yine aynı ölçüde öncelikli olan eğitim-öğretimden uzak kalmamaları oldu. Bakanlığımızın koordinesinde; doğru, hızlı ve yerinde kararlarla öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve sizlere daima yakın olduk. Uzaktan eğitim sürecinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında Türkiye sıralamasında ilimizin ilk 5'te olması bu yakınlığımızın somut kanıtıdır.

Hep birlikte yüz yüze eğitime başlayacağımız okullarımızı güvenle açacağımız günler için geri sayıma başlamış bulunuyoruz.

Bugün itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla geçen yılın ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programları uygulanmaya başlandı. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunurluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecektir. O dönemdeki derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarından yayınlanacaktır.

Tüm Eğitim Kurumlarımız, Haftalık Ders Programına göre planlanan bir programla EBA ve diğer platformlar üzerinden Canlı Sınıf Uygulamasını yürüteceklerdir.

Kıymetli Velilerimiz, Bakanlığımız, bütün imkânlarıyla eğitimi destekleyip yürütmektedir. Bu bağlamda Valimiz Sayın Muammer Erol'un himayelerinde; güçlü ve şeffaf iletişimi düstur edinen, çözüm odaklı analizler yaparak olumlu bir bakış açısıyla süreci takip eden İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerimiz, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz de her koşulda köklü geleneğimizin mirasçıları olarak eğitim kalitemizi daha ileri götürmek için var gücüyle çalışmaktadır. Siz değerli velilerimiz ise süreçte her zamankinden daha hassas bir tutumla ve özveriyle en büyük destekçimiz oldunuz. Bundan sonraki süreçte de hem kendi hem de öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği için yeni normallere en hızlı şekilde uyum sağlamanız bizler için yeterli olacaktır.

Bu düşüncelerle hepinize canı gönülden teşekkürlerimi sunar, yüz yüze eğitime başlayacağımız sağlıklı günlere en kısa sürede kavuşmayı dilerim. En kalbi sevgi ve saygılarımla...”