Hayme Hatun Anaokulu’nda incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, okulöncesi öğretmeninin düzenlemiş olduğu veli toplantısına da katılarak yeni normalde okulöncesi eğitimle ilgili velileri bilgilendirdi. Toplantıda alınacak önlemlerle oluşturulacak yeni normal hayatın, yaşanan kaygıların giderek azalması ve bu sayede çocukların güvende hissetmesini sağlayacağını ifade eden Müdür Yeniyol, 21 Eylül'de okulların yüz yüze eğitimle açılması için hazırlıkların sürdüğünün, okulların açılmasıyla veliler için de alışılmadık yeni bir sürecin başlayacağının altını çizdi.

Bakanlığın yeni dönemde veli iletişiminde öğretmenlere yardımcı olacak bir kılavuz hazırladığını söyleyen Müdür Yeniyol, "Salgın süreci ve yeni normalde aile kontrolünü, kişisel hijyen ve sosyal mesafe alışkanlıklarını düzenleme gibi önemli ayrıntıların yer aldığı bu kılavuz, güvenli bir bağ kurup öğretmen ve siz velilerle iletişimi daha da güçlendirecek. Önemli olan iletişim kanallarını açık tutmak ve eğitim sisteminde önemli bir paydaş olan siz velilerimizin desteğini almaktır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda öğretmenlerle de bir araya gelerek uzaktan ve yüz yüze eğitim süreçlerinde yapılan çalışmalarını inceledi ve onlarla sohbet etti. Okulların yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, okul idarecilerinden de bilgi aldı.

4. sınıf öğrencilerinin EBA portalındaki canlı sınıflarına sürpriz birer ziyaret gerçekleştiren Müdürümüz, canlı sınıf derslerine katılarak, öğrenci ve öğretmenleri ile sohbet etti. Sohbette Müdür Yeniyol, hayattaki en değerli varlıklar olan çocuklar için sağlıklı günlerde buluşulması temennisinde bulundu.