Yeşilay’ın kuruluşundan bu yana faaliyet alanını genişleterek, toplumu zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan korumaya yönelik pek çok proje gerçekleştirdiğini belirten Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın şunları söyledi: “Yeşilay olarak yıl boyunca bağımlılıklara ilişkin farkındalığı artırmak için pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Yeşilay Haftası’nın kutlandığı 1 – 7 Mart tarihleri arasında ise bu çalışmalarımıza yenilerini ekliyoruz. Biz 101 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden, sağlıklı nesillerin yetişmesi hedefiyle faaliyetlerini sürdüren, bunun için bilimden, sanattan, spordan yararlanan köklü bir kurumuz. Bu yıl da Yeşilay’a gönül vermiş tüm vatandaşlarımızla birlikte hem 101’inci yaşımızı kutlayacak; hem de ‘Yeşilay Hep Benimle’ diyeceğiz. Herkesi bize katılmaya ve sağlıklı nesiller hedefimizi desteklemeye çağırıyoruz.”

Yeşilay’ın çalışmalarının topluma ulaşmasında gönüllülerin önemli bir rolü olduğuna değinen Şube Başkanı Ali Faik Aydın, konuşmasını; “Yeşilay olarak, bizim çalışmalarımızın bireylere ulaşmasında gönüllülerimizin yürüttüğü çalışmalar çok değerli. Ne kadar fazla insan Yeşilay’ın çalışmalarından haberdar olur ve öğrendiklerini çevresiyle paylaşırsa, bağımlılıklarla mücadelemiz o kadar güçlenir” sözleriyle sürdürdü.

Ali Faik Aydın, hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

“Yeşilay Haftasını bu yıl da pandemi nedeni ile saha ve stat faaliyetlerinden uzak olarak kutlayacağız. Bu zor dönemlerin bitimi ile birlikte yeniden coşku içerisinde kutlamalarımızı yapacağız. Lakin pandemi bizi engelleyemeyecek, sosyal medya üzerinden gerçekleştireceğimiz programlar ve bilgilendirme çalışmaları ile kutlamalarımızı yapacak ve herkese ulaşmaya çalışacağız.