Her yıl büyük ilgiyle karşılanan yarışma, bu yıl gençlere de başvuru fırsatı sunuyor. Yarışmanın jüri üyeleri arasında Karikatürist Varol Yaşaroğlu da bulunuyor. Dünyadan ve Türkiye’den profesyonel ve amatör tüm karikatüristlerin katılımına açık yarışmanın başvuruları 31 Ocak 2022 tarihine kadar cartooncontest.yesilay.org.tr adresinden yapılabiliyor.

Karahasan, “Karikatüre ilgi duyan herkesi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz”

Gençlerin bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için Yeşilay’ın onlarla birbirinden farklı içerikte projeler ürettiğini belirten Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ümit Karahasan, “Yeşilay olarak bağımlılıklarla mücadelede sanatın etkisinden yararlanmaya büyük önem veriyoruz. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması da bağımlılığı dünyanın farklı yerlerinden amatör ve profesyonel isimlerin gözünden gündeme getiriyor.

Farkındalık açısından anlamlı ve değerli bu yarışmaya ilimizden de daha fazla katılım olmasını, çizgilerine güvenen hemşerilerimizin bakış açılarını görmeyi gönülden arzu ediyoruz. Bu kapsamda karikatüre ilgi duyan herkesi ‘Bağımlılıklardan Özgürleşmek’ ana temasına sahip alkol, tütün, madde, kumar, teknoloji bağımlılıklarına odaklan eserleriyle yarışmaya katılmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Yarışmaya “16 Yaş Altı Kategorisi” eklendi

Bugüne kadar eserlerin tek bir kategoride değerlendirildiği yarışmaya bu yıl 16 Yaş Altı Kategorisi de eklendi. Yeşilay için gençlerin büyük önem taşıdığını ve yarışmanın özellikle gençleri de odağına almasının ilgiyi artıracağını belirten Karahasan, “Çocuk ve gençlerin yaratıcı bakış açılarını her zaman hayranlıkla izliyoruz. Bu yarışmaya da hayal gücü yüksek, çok yaratıcı eserlerle başvuracaklarına inanıyor; ilimizden çocuk ve gençlerin de başarılı sonuçlar elde etmesini umuyoruz” dedi.

Ödül miktarı 90 bin TL’ye yükseltildi

Yarışmaya katılan eserler, karikatüristler ve bağımlılık alanında uzman isimler tarafından değerlendirilecek. 6. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nın sonucunda birinciye 15 bin TL, ikinciye 12 bin 500 TL, üçüncüye 10 bin TL ödül verilecek. Ayrıca 3 kişiye 7 bin 500 TL’lik başarı ödülü verilirken, bir kişi 3 bin 500 TL’lik Mazhar Osman Özel Ödülü’nün sahibi olacak. Bu yıl ilk kez açılan 16 Yaş Altı Kategorisi 3 kişiye 7 bin 500 TL’lik ödül kazandıracak. Yeşilay, 6. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması’nda toplam 90 bin TL ödül dağıtacak.

Mazhar Osman hakkında

1884 yılında doğan ve 1951 yılında hayatını kaybeden Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman, Türkiye’de ilk modern ruh sağlığı hastanesini kuran hekimdir. Türkiye’de akıl ve sinir hastalıkların çağdaş yöntemlerle tedavisinde öncülük eden Osman, 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla Yeşilay’ı kurmuş ve 1945 yılına kadar başkanlığını üstlenmiştir.