Yeşilay, Yalova merkezde gerçekleştirmiş olduğu; Yeşilay Elçileri Projesi, Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Projesi, Okulda Bağımlılıklarla Mücadele Projesi, Benim Kulübüm Yeşilay Projesi, Yeşil Oda Projesi, TBM Akran Eğitimi Projesi gibi çalışmaları, Yalova’nın ilçelerinde de uygulayamaya hazırlanıyor.

İlk ilçe Termal

Yeşilay Yalova Şubesi İl Koordinatörü Kubilay Özer, “Yeşilay olarak Yalova merkezde birçok sivil toplum kuruluşuyla, özel şirketlerle, okullarla, kamu kurumlarıyla sürekli temas halinde olduk ve birlikte projelere imza atarak hem önleyici faaliyetler noktasında hem de rehabilitasyon noktasında hizmet verdik” şeklinde bilgilendirmede bulunarak, öncelikle Termal’de projelerini uygulama kararı aldıklarını aktardı.  

Termal Protokolü ortak hareket etti

Termal Belediye Başkanı Sinan Acar’ın bu konuda kendilerine destek verdiğini belirten Özer, “Duyarlılığı ve projeleri sahiplenmesi bizi çok mutlu etti. Böylesine bir ilgi ve duyarlılık karşısında ilk olarak Termal ’de başlama kararı aldık. Termal Kaymakamı Sayın Vehbi Bakır da ilçede yapılacak projeler ve faaliyetler noktasında bizlerle görüştü ve kendisine bilgilendirme yapıldı. Kendileri de duyarlılık göstererek, bizleri güzel karşıladı.

Hemen ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin Özel ve İlçe Müftüsü Sayın Enes Yılmaz ile de istişare ederek, görüşmelerimizin bir kısmını tamamladık. İlçe olarak ortak hareket eden ve organize olan Termal, önümüzdeki dönemde adını Yeşilay ile sıkça duyuracak ve yeni projelerle tanışacak. Yeşilay Yalova Şubesi olarak, kendilerine teşekkürlerimiz sunuyoruz” açıklamasında bulundu.