Yeşilay Yalova Şube Başkanı Ali Faik Aydın; “Dünya genelinde uyuşturucu kullanımı oranı düşerken, Türkiye’de uyuşturucu kullanım oranı yıllara göre artış göstermektedir. Bu durumla birlikte Dünya ve Türkiye’nin karşılaştırmasını yaptığımız zaman aşağıdaki veriler karşımıza çıkmaktadır.

Türkiye’de 1990 yılında yaklaşık 381.200 kişi madde kullanım bozukluğuna sahipken, 2016 yılında bu sayı 664.906 kişiye yükselmiştir. Nüfusa oranladığımız zaman ise; 1990 yılında 0,0070 olan oran, 2016 yılında 0,0082’ye yükselmiştir. Giderek artan bu oranların önüne geçmek adına da hem farkındalık çalışmaları hem de iyileştirme çalışmalarına öncelik vermekteyiz. Yalova’da bunun için elimizden geleni yapmakta ve paydaşlar oluşturmak adına programlar, ziyaretler, eğitim faaliyetleri ve iyileştirme sürecine de dahil olmak üzere YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi)’ı açmış bulunmaktayız.” Diyerek Yeşilay’ın önemi üzerinde dururken Yalova’da nelerin yapıldığını anlattı.

Eğitimler ve tanıtım faaliyetleri sürüyor

Karamürsel Alp Anadolu Lisesi öğrencilerine ve İsmetpaşa Mazlum Palabıyık Okulu öğrencilerine Yeşilay’ın tanıtımını yapan Yeşilay Yalova Şubesi uzmanları aynı zamanda Yeşilay Yalova Formatör Öğretmeni Çağlar Sarıdede ile de Bahçelievler İlkokulu’na Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi verdi. Yeşilay Yalova Şubesi hem kendi bünyesindeki uzmanları hem de Formatör Öğretmenleri ile Gönüllü Rehber Öğretmenleri ile birlikte Yalova’nın hem okul hem de diğer yetişkin guruplarına eğitim vermeye devam ediyorlar. Gerek kendileri gerek de talepleri cevaplayarak tanıtım ve eğitim faaliyetleri düzenleyen Yeşilay Yalova Şubesi bu işlemlerinden hiçbirinden ücret talep etmiyorlar.

Ziyaretler Yeşilay için önemli

Ziyaretleri de eksik etmeyen Yeşilay Yalova Şubesi, bu ziyaretler sayesinde paydaşlarını arttırdıklarını ve kendilerini daha iyi ifade edebildiklerini belirterek, ziyaretlerin önemini anlattılar. İstek Okulları Yalova Genel Müdürü, Kızılay Yalova Şubesi ve Çanakkale Seramik Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Yeşilay, kendi faaliyetleri ve mücadele ettikleri konular hakkında bilgilendirmelerde bulunarak kendileri ile birlikte neler yapılabileceği üzerine istişare ettiler.

YEDAM İade-i ziyaretleri kabul etmeye başladı

Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele’de rehabilitasyon sürecini ele alan ve ücretsiz olarak alkol ve madde bağımlılarına hizmet veren YEDAM, kurulması ile birlikte ziyaretlere başlamış ve kendi tanıtımını yapmıştı. Ziyaretler sonrası YEDAM’a iade-i ziyaretler başladı. İlk misafirleri; Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Nusret Karaalioğlu, Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği Başkanı Adnan Kırtay ve Yalova Ülkü Ocakları Başkanı Bora Tanaçan oldu.