Polat, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları tek tek inceleyerek, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflara oy verdi.

Başkan Polat, haber kategorisinde; Khaled Akasha'nın "Suriye'nin çocukları", yaşam kategorisinde; Ömer Ürer'in "Hüzünlü güz vedası" ve spor kategorisinde ise; Şebnem Coşkun'un "Kupa coşkusu" fotoğraflarını tercih etti.

Polat oylamadaki haber kategorisinde yer alan fotoğrafların içeriğinde şiddeti ve protestoları yansıtan karelerin ağırlıklı olduğunu dile getirerek, "Bunlar gerçekten yürek burkan insanı çok hüzünlendiren çok önemli, çok şeyi ifade eden fotoğraflar. Bu fotoğrafları tek tek incelediğim zaman sanki bu fotoğraflarda bende o anı yaşıyorum. Gerçekten çok duygulandım." diye konuştu.

Foto muhabirleri için anı yansıtabilmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Polat, "Bu fotoğrafları çekebilmek o anki duygu, o anki işe konsantre olma, o anı yakalama çabası gerçekten kolay değil." değerlendirmesinde bulundu.

Polat, oy vereceği fotoğrafı belirlemekte zorlandığını, fotoğrafların hepsinin birbirinden güzel ve anlamlı olduğunu da sözlerine ekledi.