29 Ekim 2021 Cuma günü 4. kez Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık görevine seçilen Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat’a, yönetim kurulu üyeleri; Emine Ballı, Aydın Mert ile Denetim Kurulu Üyesi İdris Durmuş eşlik etti.

10 Kasım 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen ziyarette, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimi tanıştı.

Başsavcı Cuma Çoban’a yeni yönetim ile yapmayı planladıkları hizmetler için bilgilendirmede bulunan Başkan Polat, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yaptığı 3 dönemdeki mesleki çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Yerel basının sorunlarının had safhada olduğunu, Başsavcı Cuma Çoban’a anlatan Polat, gazetecilere yönelik; tehdit, hakaret başta olmak üzere, reklam ve ilan ambargolarıyla sindirilmeye çalışılan basın mensuplarının bu kanayan yaralarının, yasal tedbirlerle önlenmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Medya Yasası ile gazetecilik yapacak olanlarda, belli kriterlerin aranması gerekliliğinin de altını çizen Polat, eline fotoğraf makinası alan, klavye başına oturan, kamera karşısına geçen, bilgisizce atıp tutan bir güruhun olduğunu, tehdit, şantaj ile Basın Ahlak Kurallarını hiçe sayan bu tür yayınlara yasal yaptırımlar yapılması gerekliliğinin altını çizdi.

Başsavcı Çoban, yeni dönem başkanlık görevinde seçilen Polat ve yönetimini tebrik ederek, Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin başarılı çalışmalarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Ev sahibi Cuma Çaban tarafından yapılan ikramların ardından, ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Haber; Rukiye Polat