Çiftlikköy AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Hüseyin Yıldırım konuyla ilgili bu iftiraları, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Çelebi’nin cevaplamaya değer görmediğini, ancak kamuoyunda partimizin töhmet altında kalmaması adına kendilerinin cevaplamasının uygun olduğunu söyledi.

    Yıldırım yazılı basın açıklamasında şunları söyledi;

   “Çiftlikköy Belediye Başkanı henüz çiçeği burnunda bir CHP’li olarak, partisinde kendini ispatlamak ‘kraldan çok kralcı’ tavrıyla, AK Parti ilçe teşkilatına, Milletvekilimiz Temel Coşkun’a sınırı aşan beyanlarla, AK Parti’de tefrika çıkarmayı amaçlamıştır’dedi.

 

Mechul anketlerle milleti yanıltmasın

 

      Yıldırım, ‘Başkan anketlerden bahsediyor, madem o kadar açık ara önde tercih ediliyor, seçildiği tarihten beri parti arayışına girmesine ne gerek vardı, seçildiği yerden aday olsaydı, başarılarını ortaya koyup gücünü gösterseydi. Her partiden oy alacağını söylüyor, acaba kendi akrabalarından oy alabileceğine dahi inanabiliyor mu? 

   Başkanın, AK Parti’ye girmek için ne mücadeleler verdiğini tüm Yalova halkı iyi bilmektedir. CHP’yi günlerce oyalamasının nedenini herkes biliyor. AK Parti’ye geçmek için işini Ankara’dan bitireceğini iddia edip, arabasına ve takım elbisesine iddiaya girdikleri kişiler hala yaşıyor. Şimdi yetişemediği peynire kokmuş mu diyor. Yarın aynı şeyleri CHP dışında kaldığında da söylemeyeceğini kim garanti edebilir. CHP’de kendi dışında birileri aday olursa, başkan, partisinde hizmet vermeye devam edecek midir?’dedi.

 

Biz aday derdinde değiliz

 

Yıldırım, ‘Başkan seçildiği günden itibaren karşısında rakip arayışına girip, hizmet etmeyi unutmuş, kendi karşısına çıkacak adayların endişesine kapılmış, bu korku neticesinde de CHP ile kendi gücünü birleştirip seçimi almayı deneme sonucuna ulaşmıştır. Bizim aday derdimiz olmaz, biz kurumsal bir partiyiz, kurumsal hareket ederiz. Görünen o ki, ilçe teşkilatımızın belediyeden çok çalışması, halkın gönlüne taht kurması bazılarını fena panikletmiştir. Korkunun ecele faydası olmayacaktır.

 

AK Partililerin ve Milletvekili’nin, seçmenleri CHP’ye yönlendireceğinden bahsetmesini, gaflette söylenmiş bir sözdür inancındayım. İlk defa kendini kimlerin kaç kere eleştirdiğini sayan bir başkan duyuyoruz. Mesela MHP ve diğerleri kendini kaç kere eleştirmiş saymış mı? Milletvekilimiz Sayın Temel Coşkun, başkanı yıpratmak için iki kere eleştirdiğini söylüyor. Yıpratmak için bu rakam çok az değil mi? Partisinin lideri Sayın Kılıçdaroğlu, dünya lideri Başbakanımızı günde on kere eleştiriyor. Başbakanımız, hala güçleniyor ve partimiz her sandıktan güçlenerek çıkıyor. Ya da başkan kendini erişilmez, laf söylenmez ve kutsal mı görüyor? Başkanın, kendisinin neden eleştirilmediğini düşünüp üzülmesi gerekir.   Milletvekilimizin bu günlere gelmesini kendinin sağladığını söylemesi de komik bir açıklamadır. Geriye dönüp baktığında eser göremeyen başkanın bu kadar övünmesi ve trajikomik açıklamalar yapması tükenmişlik, seçim endişesi ve AK Parti içinde tefrika çıkarmanın tezahürüdür’dedi.