Yıldırım’ın açıklamasında kendini şu sözlerle ifade etti: “Değerli Yalovalılar öncelikle Gara’da şehit olan evlatlarımıza rahmet, ailelerine de sabır diliyorum. Altı yıldır kurtarılmayı bekleyen gencecik şehitlerimizden böyle bir haberi almayı ne analar ne babalar ne de Ulus olarak beklemiyorduk. Ülkemizi yönetenlerin bu konuyla ilgili nasıl bir strateji uyguladıklarını hala belirli bir şekilde açıklayamamışlardır.

Her konu da zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde, insanlar bir umut bir mutluluk beklerken ne yazık ki, her gün binlerce insanın işsizlik, yoksulluk ve açlıkla imtihan edildiğini üzülerek görüyoruz. Toplum içine girdiğimizde halkla yaptığım görüşmelerde devlet kültürünün kalmadığı yoksullaşmış ve eğitimde dibe vurmuş bir ülke haline geldiğimizi söylüyorlar. Türkiye’de işsizlik ekonomik bir problem olmaktan çıkıp sosyal bir problem haline gelmiştir. Bunun en büyük sebebi ise liyakatin demokrasinin ve eğitimin kağıt üzerinde kalmış olmasıdır.

Liyakat evrensel bir kanaattir. Hak ve adalet bir ülkenin temelinde olması gereken en önemli kavramdır. Şuanda ülkemizin en büyük yarası, etnik kimlik, yaşam tarzı ve inanç eksenli siyaset yapılmasıdır. Ülkemizi yönetenlerin, halkın ve siyasetle uğraşanların aynı düşüncelerde olmasak da hangi partiden olursak olalım demokratik bir yapı içinde barışın, huzurun ve ayrışmanın olmaması için el birliği ile çalışma içinde olmamızdır.

Sayın okurlar; neoliberal politikalar daha fazla yoksulluğu eşitsizliği üretir. CHP genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesinde ifade ettiği gibi güçlü demokratik parlamenter sistem için öncelikle geniş bir toplumsal mutabakat sağlanacak her türlü vesayetten uzak, darbe hukukundan arınmış gücünü milletten alan yeni bir anayasa yapılacaktır. Cumhurbaşkanının tarafsız olması sağlanacak, partili ve yanlı Cumhurbaşkanı uygulamasına son verilecektir.

Düşünceyi ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğü koşulsuz güvence altına alınacaktır. Toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yer altı suç örgütleri ile mücadele, ödün vermeden sürdürülecektir. Yalova’da bizler CHP il yöneticileri olarak örgütümüzle birlikte pandemiye rağmen elimizden geldiği kadarıyla çalışıyor, Sayın Başkanımız Mehmet GÜREL ile beraber halkın her türlü sorununu dile getirmeye çalışıyoruz.

Üniversiteli gençlerle bir toplantı yaptığımızda gençler okumaktan soğuduklarını, iş bulamadıklarını, bazı arkadaşlarının bunalıma girip doktor tedavisinde olduklarını anlatırlarken harçlıklarını çıkartamadıkları için zorda olduklarını belirten bir gencin “ biz artık her şeye açığız” cümlesini duymak en acısıydı. CHP iktidar olduğunda üniversitelerin eski vizyonlarını, akademik saygınlıklarını, hiçbir gencin işsiz kalmayacağı, iş sahalarının oluşturulacağı, kültür ve sanatın öne çıkacağı, toplum refahının yükseleceği, sosyal bir devlet olarak her zaman yanlarında olacağımızı kendilerine anlattım. Gençlerin yüzünün gülmesi okuyabilmeleri ve geleceği görebilmeleri onların en büyük haklarıdır.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hepimizin bildiği gibi “Benim manevi mirasım bilim ve akıl” demiştir. ”Türkiye Cumhuriyet’ini biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz” diye gençlere seslenmiştir. Bizlere düşen vazife gençlerin ellerinden tutmak onlara destek vermektir.

Değerli Yalovalılar sömürüye karşı, emeğe karşı, eşitsizliğe karşı, adaletli savaşlara karşı barışı, doğamızı, istismarlara karşı kadınlarımızı ve çocuklarımızı savunmalı ve korumalıyız. Saygılarımla”