Altınbelde Altınova ve Beldeleri Kadın Üretim Kooperatifi, geçtiğimiz hafta, İstanbul’un Avrupa yakası ve Anadolu yakasında gıda şenliklerinde stant açtı. Hem kendisini ve ürünlerini tanıttı; hem de Yalova ve Altınova’yı temsil ederek, alkışı hak etti. Kooperatif YK Başkanı Yasemin Fazlaca, “Henüz çok yeni bir kuruluş olmamıza rağmen, bütün ortaklarımızın ve dostlarımızın, tedarikçilerimizin büyük emekleri ve fedakarca çalışması sonucu ortaya çıkardığımız ürünlerle İstanbul Şişli ve Ataşehir’deki şenliklerde, kendimizi ve bölgemizi tanıtma imkanı bulduk. Özellikle bölge kadınları için, kooperatif örgütlenmesinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlatmaya ve bu hızla çalışmaya devam edeceğiz.” Dedi.


 

Altınbelde, önce 18 Ekim 2019 günü, Dünya Gıda Günü vesilesiyle, “Doğal Üret, Doğal Beslen, Sağlıklı Yaşa” temasıyla, Şişli Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından düzenlenmiş olan Gıda Şenliği’nde stant açtı.

Kooperatif ortağı kadınlarca doğal yöntemlerle ve el emeğiyle üretilmiş olan salça, tarhana, erişte, reçel gibi ürünlerin yanı sıra, baklava, sarma, börek, kurabiye gibi gıdaların tanıtımını yaptı. Ürünler büyük bir beğeni kazanırken, İstanbul ve başka illerden gelen diğer şenlik katılımcılarından bazıları da ilk kez Altınova’nın adını duyduklarını ve beğenilerini ifade ettiler. Altınbelde kooperatifi kadınları, turuncu iş önlükleri ve coşkularıyla, şenliğin adeta yıldız oldular.

İstanbul’dan ve Türkiye’nin başka illerinden, üyelerinin çoğu kadınlardan oluşan pek çok kooperatif, dernek, girişim, tanıtımını yaptıkları taze ve kuru gıda ürünleriyle, “Temiz, İyi, Doğal Gıda” hareketi konusunda, doğal beslenmenin önemi ve imkanları konusunda toplumsal farkındalığa büyük katkılar sundu. Ayrıca, Şişli bölgesindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin de öğretmenleriyle birlikte gezdiği şenlikte, ürünlerin nasıl ve hangi malzemelerle yapıldığı anlatıldı. Şenliğe gelen vatandaşlar, kimi stantlarda, doğal ekmek yapımı, doğal yoğurt yapımı gibi atölyeleri de izlemek imkanı buldular.

Altınbelde Kooperatifi, 19 Ekim’de Yalova Kivi Birliği ve Subaşı Belediyesi’nce bu yıl 6. düzenlenmiş olan Kivi Festivali’nde de stant açarak, tanıtımına devam ettiği gibi, ertesi günü, 20 Ekim’de de, İstanbul Ataşehir 2. Gıda Şenliği’nde idi. Ataşehir Kent Konseyi, Tükoder Ataşehir şb. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şb. Tarafından düzenlenmiş olan şenlikte, Altınbelde’li kadınlar, yine turuncu önlükleri ile stantlarının başındaydılar. Yine, doğal ve lezzetli, el emeği ürünlerinin tanıtımını yaptılar.