Kahvaltı bitiminde basın mensuplarına, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptıkları çalışmalarını anlatan Başkan Becan, Yalova Belediye Meclisi’nin Yalova Üniversitesine bağlı, Meslek Yüksek Okulu’nun bir bölümüne çıkan tahsisin doğru olmadığını, Tersanelerin, Arapların Yalova ekonomisine büyük katları olduğunu, Çiftlikköy’de tamamlanma aşamasında olan OSB’lerin tamamlanmasıyla Yalova ekonomisinin hareketleneceği, kümeleşme yolu ile medyanın da bir araya gelmesi gerektiğini, Yalova’nın eğitim ve turizm alanında ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi.

Arberatum arazisinde mutlak surette turizm yatırımı yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Becan;” Gönül isterdi ki bu alan, ağaç müzesi olarak kalsaydı. Ama bu vasfını yitiren Arberatum arazisi için yatırımcılar hazır bekliyorlar. Bu alanın, mutlaka kente katma değer kazandırılacak şekilde zaman kaybedilemeden projelendirilmesi gerektiği düşüncesindeyim.’’ dedi.

Medya çalışanlarıyla toplantı sonrası toplu fotoğraf çekilmesinin ardından, günün anısına verilen hediye taktimi ile davet son buldu.