YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, “Asil Milletimizin, tüm zor şartlara rağmen, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirdiği milli mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında kenetlenerek hiç bir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, birliğinin ve bağımsızlığının elinden almasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.

   Milli Egemenlik ilkesi ile milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması, bunun yaşatılması ve ilelebet devam etmesi için gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’ni bizden sonraki nesillere en iyi şekilde teslim etmenin en büyük görevimiz olduğunun bilinciyle;

  19 Mayıs 1919 yılında başlayan ülkemizin kurtuluş hareketinin 100. yıldönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı şükran ve minnetle anar, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım” dedi.