TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Cumhuriyet Halk Parti Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Celal Özel’in hazır bulunduğu TOBB Konferans Salonun’da yapılan protokol ile TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Protokolü’nün imzaları atıldı. 

     TOBB’un, “Türkiye’nin geleceğine katkı veriyoruz” sloganıyla hareket ettiği, Yalova TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi İmza töreninde, ilk olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu söz aldı.

Hisarcıklıoğlu, ‘’Sayın Valim, değerli milletvekillerim Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, kıymetli basın mensupları, değerli misafirler, sizleri şahsım ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Bugün burada, doğal güzellikleri, denizi ve kaplıcaları ile Marmara Bölgesi’nin en gözde kentlerinden biri olan Yalova’mız için hayırlı bir yatırıma imza atacağız. TOBB olarak Yalova’mıza 24 derslikli Kız Teknik ve Meslek Lisesi inşa edeceğiz. Birazdan bu güzel ve hayırlı işin protokolünü imzalayacağız. Bu adımı tek başımıza değil, bu masada oturanlarla birlikte attık. Yatırım kararı alma sürecinde Valimiz Sayın Esengül Civelek Hanımefendi’nin ve değerli milletvekillerimizin gayretleri oldu, kendilerine teşekkür ediyorum. Yalova’nın kanaat önderi; Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Celalettin Özel’e çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın gerçekleşmesinde kendisinin de çok büyük emeği ve gayretleri oldu. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum’ dedi.

      Hisarcıklıoğlu, ‘Yalova geçmişten bu yana tarım, turizm ve ticaret kenti olma özelliğini koruyor. Yalova, Türkiye'nin yüzölçümü olarak en küçük ili. Ama en uzun kıyı şeridine sahip illerimizden biri. Arazisinin yarısından fazlası ormanlarla kaplı olan Yalova, yeşil ile mavisi ile insana huzur veren bir yer. Termal kaplıcaları geçmişten bu yana şifa dağıtmaya devam ediyor. İşte Yalova doğal kaynakları ve güzellikleri ile müthiş bir coğrafya. Bu müthiş coğrafya aynı zamanda verimli ve bereketli topraklara da sahip.. Süs bitkisi denince akla ilk Yalova geliyor. Yani Yalova’da yetişen süs bitkileri geliyor. Türkiye’deki süs bitkilerinin yüzde 70’ini Yalova üretiyor. Yalova’da tersanecilikle birlikte sanayi de gelişiyor. Yalova, önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin, 2023 hedeflerine ulaşmasında üzerine düşeni en tüm gayretiyle yapacak. İşte bu süreçte bizim vazifemiz de Yalova’ya yatırım yapmak.

Bu okul, TOBB olarak Yalova’ya ilk yatırımımız değil. 2000 yılında, TOBB olarak Yalova-Soğucak’ta 250 adet deprem konutu yapmıştık’dedi.

Bizim için en kıymetli yatırım, eğitime yapılan yatırımdır

Hisarcıklıoğlu, ‘Çünkü en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bakın şunu özellikle vurguluyorum: Hayatta her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz. Ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır’dedi.

Unutmayalım Türkiye’nin petrolü de, doğal gazı da genç nüfusudur. Biz her zaman ülkemizin dinamik genç nüfusu ile övünüyoruz

Hisarcıklıoğlu, ‘Genç nüfusumuzu çağın gerektirdiği şekilde yetiştiremezsek hem büyük bir vebal altına girmiş oluruz, hem de kaynaklarımızı israf etmiş oluruz. Yeter ki biz gençlerimize doğru imkanları sağlayalım, başaramayacakları hiçbir şey yok. Açık söylüyorum bugün en büyük sermaye eğitimli insandır. Eğer biz, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak mesleki eğitim alanında yatırım yapmak zorundayız. Özellikle Yalova gibi belirli ürünlerde marka olan şehirlerde mesleki eğitim çok daha önemli hale geliyor. Aldığı mesleki eğitimle daha çok daha kaliteli üretmeye heveslenen genç girişimcilerimiz ile 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Bu yüzden Yalova’ya bu kız teknik ve meslek lisesini kazandırmak bizim için büyük onurdur. İnşallah bu okuldan mezun olan çocuklarımız kendi alanlarında en nitelikli çocuklar olacaklar.  Bu okuldan pırıl pırıl gençlerimiz çıkacak. Kendilerine, ailelerine ve ülkelerine hayırlı evlat olacaklar, hizmet edecekler.

Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu yatırıma değerli katkılarda bulunan Sayın Valimize, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu hayırlı işe öncülük ettiği için, Yalova sevdalısı Yalova TSO Başkanıma teşekkür ediyorum. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum’dedi. 

      Daha sonra söz alan Yalova Cumhuriyet Halk Parti Milletvekili Muharrem İnce, ‘Sn. Hisarcıklıoğlu Yalova’nın doğasından, tarihinden bahsetti. Ancak Yalova’nın bir özelliği de demokrasi şehri olma özelliğidir. Türkiye Demokrasisi, Türk Dil ve Türk Tarihi Yalova’da kurulmuştur. Dolayısıyla Yalova’ya yapılan bu eğitim yatırımı doğru bir yatırımdır.

    Dünya, 1985 yılından sonra büyük değişim yaşıyor. 30 yılda bilgisayarın hayatımıza girmesiyle 30.000, uzay ile ilgili 20.000 sözcükle tanıştık. Tarım ve sanayi çağının ardından bilgi ve iletişim çağıyla gerçek demokrasiyi yaşıyoruz. Bugün TOBB’da, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Celal Özel ile gerçek demokrasiyi yaşıyoruz. İleri demokrasinin tablosunu bugün burada yaşatmanın mutluluğu içindeyiz. Sn. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na bu tabloyu bizlere yaşattığı için teşekkür ederiz” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Celal Özel’in talebi ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin protokolünde bulunmanın heyecanı ve sevinci içindeyim. Yalova, demokratik yapısıyla Marmara’nın en güzel şehirlerinden biridir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun verdiği bu destek asla unutulmamalıdır. TOBB Kız Tetnik ve Meslek Lisesi, Yalova’ya yeni bir sinerji verecektir” şeklinde konuştu.

    Coşkun’un konuşmasının ardından, Yalova Valisi Esengül Civelek bu anlamlı buluşmada yaptığı konuşmasında, “TOBB tarafından 24 derslik TOBB Kız Teknik ve Meslek Lisesi protokolünde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim.  Yalova, tarımıyla, sanayisiyle, eğitimiyle huzurlu bir kent. Üç büyük sanayi kentin arasında önemli bir yere sahip bir illimizdir Yalova.  Kaliteli eğitimin sorumluluğuyla hareket ediyoruz.  Yerelde her türlü gayret içinde olan, Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız Sn. Celal Özel ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

    Ardından, TOB, Kız Teknik ve Meslek Lisesi protokolünün imzasına geçildi. İlk olarak protokole imzayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Milletvekillleri Temel Coşkun ve Muharrem İnce, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Celal Özel protokolü imzalayan isimler oldu.

 İmzaların ardından, toplu olarak objektiflere poz veren, Hisarcıklıoğlu, Coşkun, İnce, Civelek ve Özel salondan mutlu ve bir o kadar da gururlu bir şekilde ayrıldılar.

    Haber. Ayhan Polat