Törene, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Körfez İlçesi Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan  Nevşehir, Zonguldak, Bolu, Sakarya, Düzce Alaplı, Devrek Sanayi ve Ticaret Odaları Başkanları, KSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanayici işadamı katıldı.

   Programda konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sektörel Performans Değerlendirme programına her sene katılmaya çalıştığını belirterek; “Zira burada çok sayıda başarı hikâyesini birden görüyorum. Bu da bana ayrı bir moral ve enerji veriyor. Sizlerin başarılarını, gittiğim her ilde anlatıyorum” dedi.

   Beraber düşünmenin ve birlikte hareket etmenin başarıyı getirdiğine vurgu yapan TOBB Başkanı şöyle devam etti

  Türk iş dünyası olarak çalkantılı bir süreçten geçtiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, bu süreçte Anadolu’da 30’a yakın şehre giderek, üyelerinin sıkıntısını ve nabzını daha yakından tuttuklarını söyledi. Ve bu süreçte tüm sıkıntıları tek tek toplayarak, bakanlara ileterek, önlem talep ettiklerini ifade etti.

   Hükümet ve ekonomi yönetimiyle sürekli istişare içinde olduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu; “Oda-Borsalarımızdan gelen, bizim de hükümete ilettiğimiz, 4 sektördeki vergi indirimleri hayata geçti. Kısa çalışma ödeneği aktif hale getirildi. SGK primlerini ödeme sıkıntısına düşen, düzgün mükelleflerin SGK borçlarına 60 ay vade imkânı sağlandı. Kamu ihalelerine giren ve maliyetleri artan firmalarımız için tasfiye ve devir sözleşmeleri kanun tasarısı Meclis’e sevk edildi. Tüm bu önlemler piyasaya moral veriyor, ticareti destekliyor. Biz bu çalkantılı sürecin geçici olduğuna inanıyoruz. Zira Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Bunun somut kanıtını da geçen ay gördük” dedi.

   Ödül töreninde, 2018 yılı Çizgi Üstü Sektörel Performans değerlendirmesinde taşıt araçları ve yan sanayi sektörü kobi kategorisinde dereceye giren Ark Pres Emniyet Kemeri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf  Ziya Kasım’a ödülünü YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan takdim etti.