Gezi programında, Yalova’nın tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra bölgenin turizmine ilişkin sahip olduğu değerleri ve güzelliklerini yakından görme fırsatı bulan seyahat acenteleri, seyahat acentalarına iş geliştirme ve yeni iş imkânlarının oluşturulmasının yanında yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak ve kültür turizmine katkıda bulunmak için bu gezilere katıldıklarını belirttiler.

Yalova’nın turizm bölgeleri hakkında bilgi alan ve çok beğendiklerini belirten seyahat acentesi yetkilileri gerek günü birlik gerekse konaklamalı tur programlarına Yalova’nın da dahil edileceğini belirttiler.

YTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gençer, “Misafirlerimizi ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. İlimiz turizmi için gerçekten önemli bir ziyaret oldu. Yalova’mız her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Bizler de diğer kurumlarımızla birlikte Yalova’nın turizm çıtasını yükseltmek ve buraya gelen turistlerin günü birlikten ziyade doğa turizmi ile birlikte burada daha fazla kalması yönünde çalışma yapıyoruz. İnşallah TÜRSAB bağlı seyahat acentelerinin destekleriyle Yalova’da turizm çeşitliliği ile birlikte hem turist sayısında artış, hem de konaklama oranlarını yukarı seviyeleri çekeriz” dedi.