Eğitime katılıp sertifika almaya hak kazanan girişimciler işlerini kurmaları sonrası KOSGEB’den kuracakları sektörlere göre 360.000 TL ye kadar destekten faydalanabilecekler.

YTSO Tarafından yapılan açıklamada; “24-27 Aralık 2019 arası 4 gün sürecek eğitimlere kendi işini kurmak isteyen Girişimci adayları başvuru yapabilirler. Eğitim odamız Meclis Toplantı Solonun da yapılacak olup personelimiz Y.Bülent ARICI tarafından verilecektir. Eğitime katılmak isteyen girişimci adayları https://giris.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu yapması gerekmektedir. Başvuru tarihi 18 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 24.00’da son bulacaktır.

Eğitim Programından sonra ya da daha önceden KOSGEB desteği ile işini kurmuş faal işletmeler, KOBİ’lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması amacıyla 50.000 TL, Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda üst limit 70.000 TL destek sağlanmaktadır.

Girişimcilik destek programından işletmesini açan girişimcilere işletme kredilerinde vadesi azami 18 ay; makine teçhizat kredilerinde azami 36 ay destek puanı %10 olarak uygulanacaktır. Kredi için Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., KuveytTürk Katılım Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., T. Vakıflar Bankası T.A.O., Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’ne başvuru yapabileceklerdir.” denildi.