Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılan protokol, Türkiye İş Bankası Yalova Şubesi Müdürü Ümit Yalçıntaş ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan tarafından imzalandı.

Uygun faiz oranları

İmzalanan Protokol kapsamında üyelere, 02.04.2021 tarihine kadar sektörlere özel destek kampanyası, 31.03.2021 tarihine kadar Kobi’lere destek kapsamında İşletme Kredisi, İhracat yapan üyelere yönelik İhracat Kredisi, üyelerin yeni yatırımlarına yönelik Yatırım Kredisi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanı kapsamında İş’te Güneş Kredisi, Banka aracılığıyla mal ihracatı gerçekleştiren ya da ihracatlarını Banka’ya yönlendirme arzusunda olan üyelere İhracatçı Kart ve Maximiles Businesss kredi kartı, Türk Eximbank sevk öncesi ihracat kredisi, Eximbank’a hitaben gönderilecek teminat mektubu ya da niyet mektubu ve Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası gibi kuruluşlardan sağlanan Yurt Dışı Kaynaklı Krediler uygun faiz oranlarıyla üyelere kullandırılacağı belirtildi.

Protokol ile üyelere Dijital Bankacılık hizmetleri alanında İş’te Kobi İnternet Sitesi, Sanal Pos,  Dış Ticarete Yönelik İşbirlikleri, Findeks Ticaret Paketleri, Faktoring ve Sigortacılık ürünleri ile ilgili birçok destek paketi de sunuldu.

“Elimizi taşın altına koyuyoruz”

Protokol imza töreninde açıklamada bulunan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan “Üyelerimizin içinde bulunduğu bu zorlu süreci daha rahat atlatması için elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Pandemi süreci hemen hemen tüm sektörleri etkiledi. Üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Bu zorlu süreçte Türkiye İş Bankası ile yapmış olduğumuz bu protokolle, nakit sıkıntısı çeken işletmelerimizin finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı sağlamış oluyor. Söz konusu protokol ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacaktır” dedi.