Yalova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Adak, Prof. Dr. Hüseyin Sarıçimen, Prof. Dr. Abdulgaffar Ağaoğlu, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Sabuncu, Araştırma Görevlisi Başak Çetingüç ve Araştırma Görevlisi Mahir Atmış, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Demirtaş’ın yer aldığı görüşmede KOBİ’lere nasıl yardımcı olunabileceği konusu değerlendirildi.

   Prof. Dr. İsmail Adak “Amacımız KOBİ’lerimize finansman, ihracat, geleceğe yönelik planlama, ve benzeri konularda destek olmak, Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK ve KOSGEB desteklerinden nasıl faydalanabilirler, nasıl proje yazılır ve yönetilir konularında onlara yardımcı olmaktır. Bizler bu konularda tamamen KOBİ’lerimizin gelişmesini hedefledik, ön şartsız, beklentisiz, talepsiz onlara yardımcı olacağız. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile firmalarımızla temas kurarak onların gelişmesine katkı sağlayacağız, bilgi ve birikimlerimizin somut olarak ortaya konulmasını sağlamak için çalışacağız ve bu sayede Bilimin uygulamadaki faydalarını göreceğiz” dedi.

   Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan: “Üniversite Sanayi iş birliğinin temel amacı, bilimsel potansiyelin sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesini sağlamak, akademisyen ile sanayici arasında güvene dayalı sürdürülebilir iş birliğini oluşturmaktır. Değişen dünya koşullarında bilgi her geçen gün daha değerli hale geliyor. Sanayi sektörü ve KOBİ’lerimiz de artık bilgiyle tecrübeyi birleştirerek katma değeri yüksek ürünler üretebiliyor. Bu anlamda Yalova Üniversitesi ile Odamız arasındaki çalışmaları çok önemsiyoruz, değerli akademisyenlerimizin vereceği katkılarla birlikte işletmelerimiz yaşadığı problemleri çözme noktasında atım atacak ve firmalarını geliştirebilme imkânı bulacaktır. Yalovalı firmalarımıza hiçbir bedel ve karşılık beklemeksizin destek verecek olan Endüstri Mühendisliği Bölümünün çok değerli Akademisyenlerine teşekkür ediyorum” dedi.