YTSO Meclis Üyesi Başol Haraç’ın, hırsına yenik düşerek yönetimi aşağılamakla meşgul olduğunu söyleyen Becan, ‘ Hala renklerde kalmış. Şu an bilmelidir ki, ortada renk yok sadece Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri vardır. Meclis toplantısını protesto etmek,  Yalova’yı size verilen oyları protesto etmek saygı duymamaktadır. Oysaki, senin aldığın oyların büyük kısmı bankalardan ve 2.sıraya aldığın Meclis üyesi arkadaşımızın gayretinden gelmiştir. Bu arkadaşımız da şimdi laikiyle, yöneticilik görevini yapmaktadır. Grubunda aldığın oylarda, benim bizzat büyük emeğim olduğunu galiba unutmuş Sayın Haraç’ dedi.

      Becan, ‘Meclise katılıp muhalefet yapabilirsin, yanlış gördüğün kararlara hayır diyebilirsin ama sektörünü temsil etmek adına, protesto hakkını sana kimse vermez. Bunun değerlendirilmesini mutlaka sana oy verenler yaparlar.

     Ayrıca yazınızda benim ve arkadaşlarımın koltuk meraklısı olduğunu yazmışsın. Bizim hepimizin kendi koltuğu ve kariyeri zaten var. Bunu kendileri yakinen bilirler ve öyle hastalıklarımız hiç olmadı. Biz yeri geldiği zaman demokratik şartlar bize meclis üyeliği yap diyorsa onu laikiyle yaparız ve bunu da yıllar önce kendisi henüz odayla tanışamadığı zamanlarda biz 4 yıl tüm gayretimizle yaptık ve oda tüzüğünün ne olduğu konusunda ona ders verebilecek kadar bilgim olduğundan şüphesi olmasın. Biz görevimizi gerektiği gibi yapar, zamanı gelince de yeni yapacak arkadaşlarımıza medeni bir şekilde bayrağı teslim etmesini biliriz. Kendileri gibi şahsi çekişmelerini odayı alet edip hazımsızlık çekmeyiz. Sayın Haraç, şu anki yönetimi aşağılayarak kendilerinin çok deneyimli çok bilgili olduğunu söylemiş. Herkesin bilgi seviyesi kendini bağlar. Biz onların yönetimine teşekkür ettik. Yarım kalan işleri de varsa gelsinler anlatsınlar devam ettirelim dedik. Zira o erdemi gösteremediler. Bizim şu an başkalarını karalayarak gündemde kalma sıkıntımız yok. Öyle bir tarzımızda yok. Ama çok merak ettiğim Sayın Haraç, hangi üniversiteyi bitirmiş uzmanlık konusu nedir, bilgi birikimi neymiş. Bu konuda bizi aydınlatırsa bizim her zaman bilgiye bilime ihtiyacımız olur ve danışmanlara da saygımız vardır sonsuz faydalanırız. Ama bu başkalarını aşağılayarak gündemde kalma adına olmaz tabi ki. Biz şu ana kadar tüm yönetim toplantılarına Meclis Başkan ve Yardımcılarını davet ettik. Bu haftadan itibaren de buna ilave olarak her hafta yönetim toplantısına sektörlerini temsil eden her grubun meclis üyelerini de sırayla davet ediyoruz.  Zannedersem Sayın Haraç, bu konuda bilgi sahibi değil buda çok normal meclis toplantılarını protesto edip gelmeyenin bazı haberlerden yoksun olması doğaldır.

   Bizim 34 kişilik meclisimiz ve komitelerimiz zaten var ve herkes kendine düşen görevi yapmakla zorunludur.

   Zira biz bunun dışında diğer STK başkanları, yöneticileri kamu kurumlarından siyasilerden halk içinden insanların fikirlerine saygı duyduğu kişilerden oluşan Yalova’ya yön vermek adına beyin fırtınası yapıp,  fikir üreten adının Yalova Gönüllüleri olduğu birlikteliği beraber çalışmayı sağlayacak bir danışman kurulundan oluşan platformdan bahsediyorum. Bunu akil olan olmayan, deneyimli deneyimsiz diye ayıran bir yapıdan söz etmiyoruz. Kaldı ki, siz eski yönetiminizde ücret vererek, bir kişi istihdam ettirdiniz o zamanki beceriniz yetmemişmiydi de, böyle bir şeye ihtiyaç duydunuz. Kaldı ki o zaman ben sizlere böyle bir kişi değil ben olsam beş kişi daha alırım demiştim. Yeter ki odaya faydası olsun. Eğer böyle kıt düşüncelerle hareket edersek şirketlerimizde de kimseyi çalıştırmadan kendi becerimizle her şeyi yapalım. Umarım aydınlatabilmişimdir. Bizim ilk ayımıza gelince sağ olsunlar sevenlerimiz dostlarımız ziyaret ediyor bizde iadeyi ziyaretle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Buda çok doğaldır. Ama bunun yanı sıra yönetim kurulu toplantılarımız gayet verimli ve Yalova için doğru kararlar alıyoruz. Bunu anlamak için bir yıl önceki yönetimi devraldığı ilk ayın toplantı raporlarını alsın ve bizimki ile kıyaslasın aradaki farkı görebilirler. Eğer unuttularsa ben kendilerine ilk ay yaptığı faaliyetleri gönderebilirim. Bizler oda tüzüğünü yıllar önce biliyoruz merak etmeyin tüm kuralları ile çalışacaktır’dedi.

  Becan, ‘Ayrıca burası 4000 üyenin temsil edildiği sivil bir toplum örgütüdür. Esnafı ilgilendiren her konuda faaliyetimizde olur, yazılarımızda, fikirlerimizde. Siz merak etmeyin. Ama her yiğidin bir soğan doğrayışı vardır. Biz kırarak dökerek değil proje sunarak icraat yaparak bu gösterme tarafındayız.

   Logo konusuna gelince bu konuda ben odayı temsilen değil, şahsım adına bir basın mensubu arkadaşla röportajda yaptım. Sayın rektöre fikirlerimi de söyledim. Ama bunu siyasi şov yapmadım. Çünkü biz burada 4000 esnafı temsil ediyoruz. Burası siyasi şov veya gündemde kalma yeri değildir. Bizim işimiz tamamen esnaf ve üyemiz ile ilgili konulardır.

   Ayrıca siz logo uzmanımısınız? Yoksa bilmediğim hangi kimlik ile bu konuda fikir yürüttünüz. Eğer logo uzmanıysan yapın güzel bir logo götürün sayın Rektörüme kendisi zaten daha iyi bir şey olduğunda yarım saatte değişir demişti.

   Bence Sayın Haraç sen şahsi çekişmelerle uğraşacağına o küçük dünyadan çık nasıl yönetici olunur nasıl hareket edilir bunlara ağırlık ver. O zaman gündem de kalırsın.

   Benim şahsi becerim, kültürüm, vizyonuma gelince bunu benim anlatmama gerek yok bilenler bilir. Sende çok iyi bilirsin benim başarılarım ortadadır ve tescillidir. Ödüllüdür, belgelidir. Bu konuda hiçbir zaman muhatabım olma şansında yoktur.

    Kamuoyundan mecbur kalarak cevap yazmak zorunda olduğum, bu gereksiz şahsi çekişmeye dönen konular için özür diliyorum. Eğer izin verirlerse biz Yalova için çalışmalara özenle devam edeceğiz. Bunu zaman içinde tüm Yalova görecektir. Biz hiçbir zaman YTSO olarak siyasi çekişmelerin ve şahsi kısır tartışmaların içerisinde olmayacağız. Buna da vaktimiz yoktur’ dedi.