14 meslek grubundan 3954 üyeden oluşan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası yeni üyeleriyle buluştu. Üyelerine yönelik kapsamlı bir veri çalışmasını yaptıklarını belirten YTSO Başkanı Celal Özel;  “Dünya şirketleri neler yapıyorlar, bizler YTSO olarak neler yaptık. Kurumsallık lafta olmaz kurumsal kelimesinin altını doldurmak gerekir. Kurumsal olmanın bazı temel gereksinimleri vardır. Bizler, kurumsallaşma yolunda önce veri değerlendirme ofisini kurduk, üyelerimizle ilgili tüm verileri bu havuzda topladık. Üye profilimizi çıkartarak üyelerimizim kişisel bilgilerine eğitim bilgilerine kadar bir çok veriyi güncelledik.

Oda olarak üyelerimizle elektronik posta yoluyla iletişim kuruyoruz. Tek tek üyelerimizle anket çalışmalarını yaptık. Bu çalışmamızın amacı üyelerimizi daha iyi tanımaktı. Örneğin bu veri kapsamı içerisinde üyelerimizin ne kadarını sigara kullandığını, hangi hastalıkları taşıdığını belirttik. Tabi tüm bunlar üyelerimizin daha fazla motive etmekti. Diğer bir çalışmalarımızda SIVA analizini yaptık. Bu analiz çalışmamamızla, önümüze iki hedef koyduk. Birincisi büyümemizi engelleyen tehditler. İkincisi bu tehditleri bertaraf etmek için neler yapabiliriz diye bir plan ortaya koyduk.” Dedi.

 

“BAŞKANLAR GİDİCİ, ANCAK ODALAR KALICIDIR”

 

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir siyasi bir parti olmadığını, bir meslek örgütü olduğunu belirten Özel, üyelerine seslenerek şubat 2013 de yapılacak YTSO Meclis Üyesi seçimlerinde bu konuya dikkat etmelerini istedi. Başkanlarının gidebileceğini, ancak odaların değerlerinin kalıcı olduğunu dikkat çeken Özel; “Oda yönetimine gelecek kişilerin şehrin ekonomik hayatına katkıda bulunmalarını ve her türlü oda  faaliyetlerinde katılımcı olmaları gerekir. Sorunlu olan insanların, buralara girmeden önce dikkatli olmaları gerekir. Yeni dönemde yapılacak seçimlerde gereken noktalardan biri, dürüst olmak, toplumda itibarı yüksek olması ve sizleri temsil etme gücüne sahip olası gerekir. Her türlü kapristen kompleksten uzak durası gerekir. Görevde olduğumuz 3,5 yıl içerisinde, Yalova’da oda olarak hiçbir şaibeye, olumsuzluğa meydan verilmemiştir.” şekilinde konuşmasını sürdüren Özel, yeni üyelere bilgilendirmede bulunarak; “Yeni üye olarak sizleri aramızda görmekten mutluluk taşıyoruz. Bizler, yönetim olarak sizlere hizmet için buradayız. Bölgemizin ticari ve ekonomik faaliyetlerine katkıda bulunmak ve sizlere en iyi hizmeti vermek, bizim çalışmalarımızın odak noktası oluyor.” Dedi.

KOSGEB ve Kalkınma Ajans’larında para olduğunu belirten Özel, “Güzel projeler yapan  her YTSO üyesi, KOSGEB ve Kalkınma Ajans’ından hiçbir ücret ödemeden gerekli desteği görebilirler.” Şekilnde konuştu.

YTSO’ya yeni üye olan şirketlerin yetkilileri amaç ve hedeflerini kısaca birer cümleyla açıklarlarken, YTSO Başkanı Özel ve diğer meclis üyelerinden sertifikalarını birrer birer teslim aldılar. Haber-Fotoğraf: Halil Fidan