“YUFKA FİYATI 10 SENEDİR AYNI”

Bu satıcıların yufka fiyatlarını kırdığını söyleyen Aydın, “Adamlar, fiyat kurup duruyorlar, yufka fiyatı on senedir aynı ancak un fiyatına her zaman, zam geliyor. Biz yufka üreticileri bu durumla baş etmekte zorlanıyoruz. Konu ile ilgili rastgele yufka satan, satıcılar hakkında Yalova Belediye’sine defalarca dilekçe gönderdiklerini vurgulayan Aydın, ancak herhangi bir sonuç alamadıkların, konuyla ilgili belediye’nin bir çalışma başlatması gerektiğini söyledi.

25 senedir yufka üretip satan Aydın, işlerin olduğun ancak, maliyetin yüksek olması nedeniyle para kazanamadıklarını ifade ederek, “Piyasada makine yufkası var. Bu yufkalara, usta eli değmiş değil, bu yufkalar hem piyasadaki fiyatları düşürüyor hem de usta eli değmiş yufkalardan kat ve kat kötü oluyorlar. Makine yufkaları kayış gibi ve tadı çok kötü ayrıca kalitesiz un kullanıyorlar. Yufkanın iyi olması için, kaliteli un kullanmaları gerekir” dedi.

“EV HANIMLARI YUFKACILARI TERCİ ETMELİ”

Ev hanımlarına seslenen Aydın, evde yapılan yufkaların maliyetli olduğunu vurgulayarak, “Ev hanımları, evlerinde börek yapma için yufka açıyorlar. Ancak bu çok maliyetli ve zahmetli bir. Biz burada yufka yapıp ucuz bir şekilde yapıyoruz ve bence ev hanımları da bizim yaptığımız yufkaları tercih etmeli. Böylelikle, ev hanımları hem ucuza yufka almış olacaklar hem de yorulmamış olacaklar” dedi.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl