Artık geleneksel bayram haline gelen Yumurta bayramı Yalova Siirtler Derneği tarafında bu yıl da kutlandı. Bursa, İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Kocaelideki Siirtler Dernekleri`nin  de desteği ile  “Yumurta Bayramı”  Çiftlikköy ilçesindeki piknik alanında  gerçekleştirildi.

Uzun yıllar önceye dayanan bu geleneksel kutlamayı Yalova`da yaşatmak için uğraşan   Siirtliler, yumurta tokuşturma yarışmaları yaparak, yerel sanatçıların okudukları şarkılar eşliğinde doyasıya dans ettiler, eğlendiler.

700 den fazla insanın iştirakı ile geçirilen etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Bursa Dernek Başkanı Selim Demirel, Ankara Siirt Vakfı Başkanı Yılmaz Helvacıoğlu, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktaş, iş adamı  Ethem Sancak ve  birçok ünlü isim ve siyasiler katıldı.

Etkinliğin Açılış konuşmasını Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu yaparak,  bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliği en güzel şekilde sembolize ede bildiğini bildirdi. Onun sözlerine göre,  artık dördüncü defadır  Çiftlikköy böyle geleneksel etkinliğe  ev sahipliği yapıyor: “Festivaldeki asıl amacımız, Türkiye genelindeki hemşerilerimizle bir araya gelmek, kaynaşmak, kadim kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi sürdürmek, gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve bütünlüğümüzü daha da güçlendirmektir” dedi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik de Siirt’in asırlardır farklı kültürlere ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu söyleyerek, geçen sene de, Yumurta Şenliğinde birarada olduğunu dile getirdi: “Farklı kültürlerle iç içe yaşamayla beraber  güzel değerlere sahip olmayı ve bu değerleri unutmayarak, gençliğe aktarmak önemli bir görevdir. Bu organizasyon geçen yıl da çok hoşuma gitmişti. Bu nedenle bu yıl da geldim. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Etkinlik rengarenk boyanmış yumurtalar`ın tokuşturulması ve Siirt yöresinden yöresel yemeklerin, türküler eşliğinde ikramı ile devam etti..