İlkokullarda, Özel Yalova İlkokulu öğrencisi Zeynep Çiğdem, Ortaokullarda, Armutlu Tanşu Aksoy Ortaokulu’ndan Ceren Çoban ve Armutlu Fıstıklı Mutluhan Ortaokulu’ndan Safiye Sevinç, “Öğretmenime Mektup” konulu kompozisyonda 1. Özel Yücebilgili Ortaokulu’ndan,  Dilruba Özbay ise 2. oldu. 

Liseler arasında yapılan “Özledim Öğretmenim” konulu kompozisyonda, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nden İlknur Güncan 3., Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi’nden Mukaddes Çakır, 2., Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’nden Elif Melis Yılmaz ise 1. oldular ve ödüllerini Yurtman’dan aldılar.
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman, öğrencilerle sohbet etti. Başarılarından dolayı tebriklerini sundu ve bu başarıların her daim devam etmesini diledi.
 
Kenan Bektaş’a ‘Yılın Öğretmeni’ ödülü 
 
 Yalova Anadolu Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olan ve birçok başarıya imza atan Kenan Bektaş, “Yılın Öğretmeni” ödülünü Yurtman’dan aldı.
 
25 yıldır eğitim veren ve birçok sporcu yetiştiren Kenan Bektaş, Ankara’da Cumhurbaşkanı’nın 81 ilden seçtiği 10 öğretmen arasında yer alarak Cumhurbaşkanı’nın konuğu oldu.
 Yurtman, “En az 120 tane öğrencisini üniversiteye soktu. Gönüllü olarak yaz, tatil demeden, Harp ve Askeri Okullara sporcu yetiştirdi. Hiçbir maddi destek beklemeden, her zaman öğrencilerinin yanında yer aldı. Bu emeklerinin sonucunda Yalova’da ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi” dedi.
 
 Kenan Bektaş’ın Ankara’da Cumhurbaşkanı’nın seçtiği, 10 kişilik protokol masasına uygun  görülmesinden dolayı çok mutlu olduklarını da dile getiren Yurtman; “Cumhurbaşkanlığı’nda 10 kişi arasında olan Kenan hocamızı tebrik ediyoruz. Bizleri orada temsil etti. Ailesiyle birlikte huzurlu, mutlu yaşam sürmeni ve daha nice öğrencilerini üniversitelere yönlendirerek  başarılarına katkı sunmanı bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Büyük hedeflere ulaşmak için çok çalışmak gerektiğini söyleyen Yurtman, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü; “ Kenan hoca, insanlara, öğrencilere, faydalı olayım diye çalışmış ve bunun sonunda il olarak bu ödüle layık görüldü. Bizim burada gördüğümüz birinciliği, Cumhurbaşkanımız da fark etti ve kendisini Çankaya’da ağırladı. Bizde onuru Yalova’ya ve Kenan hocaya yaşattığı için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi. 
 
Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Yurtman, Teşekkür belgesini Kenan Bektaş’a vererek başarılarının devamını diledi. Haber-Fotoğraf: Melike İpek