Mesleğe ilk defa atanan 62 aday öğretmene 12-16 Eylül 2013 tarihleri arasında, Uygulama Oteli’nde Ortaöğretime Geçiş Sistemi, Yapımı Biten ve Devam Eden İnşaatlar, Fatih Projesi,  Okul Sütü Projesi,  Ücretsiz Ders Kitapları, Taşımalı Eğitim,  Okul Donatımları Araç-Gereç ve Malzeme Dağıtımları ve Sosyal Kültürel Faaliyetler hakkında seminerler düzenlendi.

     Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, ‘İlk atama ile gelen öğretmen sayısı 62, özür durumundan gelen 106, isteğe bağlı il dışından gelen ise 72 olarak belirlenmiştir. Giden öğretmen sayısı ise özür durumundan giden 35, isteğe bağlı il dışından giden 55. Toplam gelen 240, toplam giden 89, mevcut öğretmen 2203 ve norm fazlası öğretmen 46 olarak tespit edildi.

       Öğrenci sayısı bu sene, 1.Sınıfa Kayıt 2179, 9. Sınıfa Kayıt 3295, toplam öğrenci yaklaşık olarak 38.000’dir. Okul sayısı bağımsızlık anaokulu 14, İlkokul 56, ortaokul 55, lise 25, özel eğitim kurumları 5, toplam 155 olarak kaydedildi. Ortaöğretime geçiş sisteminde geçen sene 8.sınıflardan 3043 öğrenci mezun olmuştur’ dedi.

   Yurtman, ‘Bu sene Anadolu Liselerimizin kontenjanı 2848, sınavsız öğrenci alan liselerimizin kontenjanı 850, toplam kontenjanımız 3698 ve toplamda 364 boş kontenjanımız bulunmaktadır. Boş kalan kontenjanlar dolana kadar sistem açık tutulacaktır’ şeklinde konuştu.

YAPIMI BİTEN VE DEVAM EDEN İNŞAATLAR

       Yurtman, ‘TOKİ tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi yapılmaktadır, 2014 yılı Nisan ayında bitecektir.

     TOKİ tarafından Hacımehmet Ovası Toki konutlarında yapılan ortaokul inşaatı devam etmektedir, önümüzdeki sene açılacaktır.

     İl Genelinde 37 okulumuzda ihale edilmek suretiyle onarım işleri yapılmıştır’ dedi.

FATİH PROJESİ

     Yurtman, ‘Bu sene itibariyle Fatih Projesi kapsamında, ilimizde 11 kurumumuzda akıllı tahta kurulumu yapılmıştır.

    2013-2014 eğitim öğretim yılı sonuna kadar Fatih Projesi kapsamında, il merkezimizdeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerimizde akıllı tahta kurulumları tamamlanacaktır.

    İlimizde 2 lisemize tablet dağıtımı yapılmış olup (Yalova Anadolu Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi) diğer okullarımıza tablet dağıtımı, akıllı tahta ve alt yapı kurumlarının tamamlanmasından yapılacaktır’ dedi.

      Projeler hakkında bilgi veren Yurtman, ‘2013-2014 Eğitim Öğretim yılında da okullarımızda süt dağıtımına devam edilecektir. Bakanlığımız tarafından İlimize toplam 452.673 ücretsiz ders kitabı verilmiş olup kitapların dağıtımı yapılmıştır.  Taşımalı Eğitim kapsamında; bu sene ilk ve ortaokullarımızda okuyan 791 öğrenci taşıması yapılacaktır. Ayrıca; özel eğitim alan 325 öğrencimiz de taşınacaktır. Liselerimizde taşımalı eğitim ile ilgili olarak İl Değerlendirme Toplantısı yapılmış olup 16 Eylülden sonra taşımalı eğitim planlaması yapılacaktır. Yeni açılan okullarımızın donatımları tamamlanmıştır’ dedi.

 SOSYAL KÜLTÜREL FAALİYETLER

           Yurtman, ‘Geçen sene yapılan tiyatro şölenleri, şiir dinletileri, şiir yarışmaları, koro ve solo konserler, panel programları anma ve kutlama programları, ‘Kültürümüz Okuma Projesi’ bu sene farklı usul ve yeniliklerle devam edecektir’ dedi.