Yalova’nın doğu sahil bandını koku istila etmiş durumda. Özellikle İDO İskelesi yanı Yürüyen Köşk Mevkii civarlarında sahile vuran yosunlar ve atıklar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

  Kent merkezi başta olmak üzere kıyıya vuran yosunlar, çevre kirliliğini gözler önüne serdi. Yayılan kötü koku ise dayanılmaz boyuta ulaştı.

  Vatandaşlar, son yıllarda sahilleri aşırı derecede yosun bastığını ve yosunların çok pis koku yaydığını, Yalova Belediyesi’nin konuya duyarsız olduğunu söylediler.

 Yetkililere bu sorunu dile getiren vatandaşlar, ‘’Yosunlar çok kokuyor ve sinek yapıyor. Lağım da mı denize dökülüyor diye düşünmeden edemiyoruz. Her sezon bu sorunla karşılaşıyoruz, misafirlerimizi buraya getiremiyoruz. Burası yazlık bir yer ve buraya gelen turistler bu pisliği çekmek zorunda değiller. Bizler burada denize giremiyoruz, çocuklarımızı denize sokamıyoruz. Bira şişelerini denize atmışlar, tekerlekleri denize atmışlar, pet şişeleri denize atmışlar. Belediyenin bu konuda önlem alması gerekiyor. Bu yoldan Yürüyen Köşk’e giden vatandaşlar veya turistler denize girmeseler bile bu kokuyu çekmek zorunda değiller’’ diye konuştu.

 

Haber: Oğuzhan Erduran