Yürüyen Köşk’te gerçekleşen törene, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal,  AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, ilçe belediye başkanları ve birçok vatandaş katılım sağladı.

   Ulu Önder Atatürk'ün Yalova'ya ilgisi ve sevgisi büyük olduğunu söyleyen Yalova Valisi Esengül Civelek, ‘Ulu Önder Atatürk, tarihin her döneminde, bir sağlık merkezi, bir dinlenme merkezi olan termalimize büyük önem vermiş, sık sık termalimize gelerek 1930-1938 yılları arasında ilimizde zaman zaman yaşamıştır. Ülkemizin hiçbir ilinde olmadığı şekliyle Yalova'mızda Atatürk'ün 3 köşkü, 2 çiftliği bulunmaktadır. Yürüyen Köşk, Atatürk köşkleri içerisinde en gösterişsiz, küçük, mutevazı olanıdır ama eşsiz olanıdır. Yürüyen Köşk'ü eşsiz kılan, hikayesindedir. Bir ağaç dalının kesilmemesine gösterilen hassasiyet, Ulu Önder Atatürk'ün dünyaca örnek alınacak yüksek çevre bilincinin, doğa ve ağaç sevgisi yönünün olduğunu ortaya koymaktadır’ dedi.     

      Yalova protokolü ve halkın geniş katılımıyla saat 20.00’de açılışı olan Yürüyen Köşk’ün, Atatürk’ün Yalova’ya gelişinin 84 yılı nedeniyle, Barış Manço Açıkhava Tiyatrosu’na kadar meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda ışık, ses ve havai fişek gösterisi yapıldı.