ATA MİRASI YÜRÜYEN KÖŞK, 2008 YILINDA                ÜNİVERSİTEYE LOGO OLDUYDU

     Haraç, ‘Yalova Üniversitesi’nin logosu Atatürk tarafından yaptırılan Yürüyen Köşk olmuştu. Yalova’nın markası haline gelen Yürüyen Köşk’ün “Yalova Üniversitesi’ne logo olması da taktir ve sevinçle karşılanmıştı. Daha Yalova Üniversitesinin kuruluş çalışmaları devam ederken logosu belli olmuştu. Atatürk’ün Yalova’da bulunduğu sıralarda konakladığı ve Yalova’nın simge binası haline gelen Yürüyen Köşk, Yalova Üniversitesi’ne logo olduydu. Logo çalışmasının İstanbul’da bir firmaya yaptırıldığını söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, logonun 30 seçenek arasından özenle seçildiğini belirtmiş “Hem Yalova’yı anlatan hem de Atatürk’le bağı olan bir logo olduğu için Yürüyen Köşk logosunu kullanmak istediklerini ifade etmişti.  Yalova’nın, Atatürk’ün ‘Benim kentim’ dediği ve özel önem verdiği bir il olduğunu söyleyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve yönetimi o günden bu güne ne değişti de böyle bir karar aldı? Atatürk'ün yapımı sırasında yanındaki ağacın kesilmemesi için yürüttüğü Yalova'nın çevre ve turizm simgesi olan Yürüyen Köşk Yalova Üniversitesi'nin logosundan “HANGİ SEBEPLE ÇIKARILMIŞ” açıklanması gerekir’ dedi.

 

        Atatürk’ün 1930 yılında tramvay rayları üzerinde kaydırdığı Yürüyen Köşk ülkemizin en önemli simgesi olduğunu söyleyen Haraç, ‘Yürüyen Köşk Dünyaya Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çevrecilik anlayışını hatırlatan çok önemli bir semboldür. Yürüyen Köşk’ün Üniversitenin logosundan 5 Haziran Dünya Çevre günü gibi bir anlamlı günde kaldırılması kabul edilemez. Yalova Üniversitesi yönetiminin bu hatalı karardan döneceğini umuyoruz. Yalova Üniversitesinin logosunun tekrar Yürüyen Köşk olması gerekir. Atatürk’ün çevrecilik dersi olarak gösterilen Yürüyen Köşk’e tüm Dünya sahip çıkarken, içinde bulunduğumuz bu hassas süreçte Yalova Üniversitesi logosundan çıkarıyor.

   Yalova Üniversitesinin Yürüyen Köşk logosunu kullanmasını tüm Yalovalılar olarak taktir ve memnuniyetle karşılıyorduk Yürüyen Köşk’ü Üniversitenin logosundan çıkarıp Yalova ile ilgisi olmayan başka bir logoyla  değiştirmek Yalova Üniversitesi yönetiminin yaptığı büyük bir yanlıştır. Özellikle ülkemizin eğitim kurumlarının Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası ve çevrecilik örneği “Yürüyen Köşk” gibi değerlere sahip çıkmasını diliyor ve hatadan geri dönüleceğini umuyoruz’ dedi.