Avcı, ‘’Bugün milyarlarca sözde Müslüman gerçek manada bu değerin bilincinde olmaya, Allahın bahşettiği aklı ve iradeyi başlarındaki yönetici  ve din adamlarına teslim etmiş, Kuranı-kerim gibi eşsiz bir kaynağa sahipken bundan bi haber olan sürü yığınları 7 milyonluk Yahudi toplumunun avucunda oynanan bir yığın haline gelmiş malesef.Hak etmiyor muyuz bu durumu,hak ediyoruz kimse ağlamasın ahlanmasin.Zaten bizim şuan problemimiz zihnen ve kalben işgal altında oluşumuz, bundan daha beter bir şey olabilir mi.Allah(cc) Kuranı kerimde Aklı ile hayatını yönetmeyen bir topluma pislik bırakırım onun içinde debelenir dururlar diyor.Bu bir bela bataklık aklını kullanmayan bir toplum bir ümmet için.
   Aslında Allah(cc) bırakın  Kurana göre yaşamayı sadece aklımızı kullanarak bir yaşam sürsek bu halde olma olmayacağımızı söylüyor.Tabii o zaman dünyamız kurtulur! Bunu bile yapmaktan aciz bir ümmetiz  biz..Bu vesile ile;

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili'mizin sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor ve dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandilini kutluyorum. Miraç bir yükseliştir. Bütün süfli duygulardan, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye terakki ediştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.av) in şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufkudur. Bu mübarek günde ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Dünya insanlığı batı felsefesinin kin, kavga, fuhuş ve uyuşturucu ağlarına takıldı. Bu sebeple dünyada savaşlar ve acılar bitmiyor. Barış içinde yaşanabilir bir dünya için insanlık İslam'ın Miraç şuuruna muhtaçtır.İçerisinde yaşadığımız sıkıntılı, karanlık, gözyaşı ve hüzünle dolu günlerin sona ermesini temenni ediyor, başta Suriye,Filistin,Doğu Türkistan , olmak üzere dünyanın bir çok yerinde soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize uygulanan zulmün son bulmasını Cenab-ı Allah'tan dileyerek Türk Milletinin ve Müslüman kardeşlerimizin Miraç Kandili'ni Yalova BBP İl Teşkilatlarım adına kutluyorum’’dedi.