Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yalova Gönüllü Meclisi Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu işbirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan çalışmada öğrencilere genç yaşta hayvan sevgisi aşılanması ve bilinçlendirmenin sağlanması planlanıyor.

Okul bahçesinde düzenlenen törene AK Partili Meclis Üyeleri ile birlikte katılan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Okulunuzun inşaatı yapılırken babamla beraber inşaata harç eklemişliğim var. Bu yüzden övündüğüm bu okulda öğrenciler hayvanları çok seviyorlar dediklerinde mutlu oldum. Bugün sizlere hazırladığımız kuş yuvalarını vereceğiz. Onları tıpkı okul bahçesinde olduğu gibi kedi ve köpeklerin ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edin. Su ve gıda vererek ilgilenin, aç bırakmayın. Hepinize teşekkür ederiz”

Başkan Koçal, daha sonra meclis üyeleriyle beraber öğrencilere kuş yuvalarını dağıttı. Okul bahçesinde hazırlanan kuş yuvalarına, istek üzerine bir tanede kendisi astı. Yuvaların dağıtılmasının ardından minik öğrencilere eğitimli köpekler tarafından gösteri izletildi.